Tags

, ,

aku tak nak buat project menggunakan tikus or ape2 jenis binatang bleh x??arghhhhh…..research libatkan tikus aduhhhh bleh buat sesak nafas aku….tak sampai hati aku nak hiris pisau jilid tu kat kulit binatang2 tu…nak pegang pun terjerit-jerit apelagi nak ‘sakit’kan….urghhhhhhhhhhhhhhhhhh……

tp bos aku ckp..nape plak kamu ckp camtu kan ker tikus tu tolg kt bt research…..uwaaaaaaaaaaaaaaa…..project ape la yg aku kena buat pas ni….hemmmm……redha jer la…..(klu menarik bleh buat master by research akan dtg kan…..)……………

…..

siang hari ni mmg boring coz aku xde plan ke mane2 pun…semua org blk kg…yg ada kat cni pun semua not available….yg sorg tu plak keje jer memanjang…aku igt nk gi tgk movie Wolverine tu tp xde geng….nak gi sorg2…ramai la plak msti panggung penuh so aku xnak sorg2 terkapai-kapai dlm panggung tu kan…kalau tak ramai sgt aku no hal jer gi tgk sorg2….xde la rimas kan at least kiri kanan seat aku xde la org…hemm xpe la lain hari kot….

ptg smalam ntah mood ape aku dtg trs jer lps blk keje gi singgah kfc kat petronas tepi hiway tu….layan santap dinner awal sorg2…dulu kan time aku keje kat kilang yg majoritinya non-malay…memang puas la aku abiskan masa sorg2….gi lunch sorg2 coz aku malas nak join diorg sbb nya aku mengejar masa utk solat lg kan…lain la time aku ‘cuti’ bleh la follow diorg….klu x mmg aku gi lunch try mcm2 tmpt makan sorg2 then solat kat surau petronas or tumpang surau kat balai polis….hehehe…slumber giler muka aku ni…ahakssssssss…..

syok jgk sbb kt bleh kenal org2 dlm ‘perjalanan’ tu….just kenal sembang2 bkn la smpi close sgt cuma sekadar masing2 isi masa…hehehe….mcm2 jenis org dan mcm2 ragam….kenal org x kire level dr bwh smpi atas maka kamu tak akan pilih kasih….mungkin….maka kamu tak akan letakkan persepsi sebarang aje pd mereka….mendengar kehidupan yg berbeza dr kt berikan aku kepuasan….puas dengar rentetan hidup org2 lain buatkan aku bersyukur dgn kehidupan yg aku ada atau pun buatkan aku cemburu dgn kehidupan mereka dan ingin sekali merasa seperti mereka…mgkin bleh diusahakan utk lebih baik…mungkin….. ;D

banyak jgk la pengalaman2 yg aku xleh lupa bila harungi hidup sorg2 ni…ahaksssss…bila duduk sendiri aku akan tersenyum ingat kisah perjalanan aku sampai ke hari ini…..aku enjoy sekali masa2 yg aku abiskan dgn diri sendiri…aku jgk enjoy dgn masa2 bersama org lain….cuma bila sendiri aku tak akan bazirkan masa org lain, aku tak curi masa org lain, so puasnya hnya aku dan masa aku dan privasi bersama diri sendiri….xde sape yg akan muncung sedepa…tak ada siape yg akan panas hati or ape2….hehe.,… sbb tu kot aku byk belajar melalui pemerhatian……bila kt byk diam dan mata kt focus saksikan dunia keliling..kt lebih fahami karenah dunia mgkin…. yer la klu masing2 nak cakap jer takut takde ‘point’ yg dpt di’absorb’….hehe….

….

ape jer la aku merepek cuti2 ni….;P ……dulu masa aku abiskan masa sendiri dan penuhkan masa sendiri….masa tu la aku tambah kwn2…kenal org2 yg lgsung xde kaitan dgn zaman sekolah aku or zmn kerja aku or zmn study aku..kira kenal org ‘luar’ yg bkn dlm lingkungan kenalan aku la….aku pernah cakap dgn mama kot yg kalau boleh aku tak nak pilih di kalangan kawan2, aku nak punya ‘ikatan’ tu dgn orang ‘luar’ dr lingkungan kawan2…maknanya org yg aku baru kenal…adventure nya bila banyak yg aku tak tahu ttg org tu dan aku mula punya keinginan ingin tahu…mcm2 benda yg ingin diteroka…sbb org baru kan yg bkn dr masa2 lepas aku…kalau kawan2, aku dah kenal diorg camne n diorg pun dah kenal aku camne so apelagi yaa??…hemmm mgkin itu aku…korang mgkin x camtu….aku kan sengal sket…mama kata kan bgs klu yg dah kenal semua….ni yg x kenal sgt mcm2 bnda lg tak tahu…..hehehehee…..ntah ek…. ;P

……

hemmm….projek utk bukukan ‘sesuatu’ itu masih samar2 lg…aku blum plan lg nak mulakan dr mane….tp menarik jgk cadangan yg diutarakan oleh ‘dia’ tu…hemmm….aku rasa kalau dah siap ssemua then nak publish tu mgkin takde masalah kot….mungkin la kan….tengok la camne… 😉

.aku n fasha.

.aku n fasha.

Advertisements