.smile ya-all about eve-..

.smile ya-all about eve-..

….

satu masa dulu, aku suka btl drama siri All about eve ni…..siap ada koleksi VCD lg…. ;D

bkn nak cite psl drama ni pun….xde kaitan pun…saje suka2 letak gambar ni… ;P ….(tp kan guy yg dlm cite ni tu sangatlah sangat smart, ada style, cool….sangat2 cool…suka giler…;D)…sekarang ada port baru utk drift keta ni…kalau selalu kan kat sek.13 tp skrg kat sek.18 pun dah ada…actually sebelum sampai roundabout sek.17 tu, betul2 lepas cadburry time turun jambatan tu…..biasanya ptg jumaat pas blk keje tu mmg ramai la org lepak kat situ….. đŸ˜‰ (errrr dlm keta aku hiasan yg ada, deretan kereta2 yg beli kat shell tu…;P… setakat ni mmg dr dulu sampai skrg rasenyer takde bunga2 or teddy bear… ;P….)

aku ingat lg dulu..(suatu masa dulu ok..not now..)…aku dapat teddy bear…aku boleh sampul balik buat hadiah pos kat sorang artis pujaan time tu…hahahaa…sebab aku tak minat teddy bear so aku tak tahu nak bagi kat sape last2 pegi pos sempena besday that artis la..(lelaki la kan..)..hahahaa… (poyo giler kan…)….yerrr dulu mmg poyo….kalau radio best 104 tu, ade la slot2 yg pernah kedengaran suara aku yg x berapa nak merdu ni n merasa menang hadiah jgk…(time tu best104 yg famous,yg lain2 tu tak wujud lg ok..)…hahahaha…(ada org cakap suara aku mcm nana la pas tu terbaru mcm sarimah ibrahim….errrrrrr tak korek telinga ape budak2 yg cakap tu…..hahahaa….xde ker plak nak cakap suara aku mcm vanidah imran ker nasha aziz ker…ahakssssssss…. ;-P ..)…

oh yaa lupa nak cite……1st time aku betul2 terserempak ngan jiran hujung umah aku (budak2 bujang la..)….selalu tu bertembung keta or just nampak2 sekali imbas camtu jer…tp disebabkan aktiviti fogging kat kawasan umah ni so kena la keluar dr umah kan…melanguk kat depan umah so takkan aku nak buat tak tahu jer kan…dah dia senyum, aku balas senyum jer la…aku tak berapa ‘cam’ sgt berapa ramai duduk umah tu…tp yg aku perasan, ada keta vios, iswara make-up beriya,etc……

tp ckp pasal jiran….yg aku takleh lupa bila tersalah naik kereta jiran aku…hahaha…ape punyer sengal la aku ni bleh tak perasan…otak ke lain btl la tu sampai mata pun kabur kot…ahaksssssss…malu tu takyah cite la…nsb baik malam tak la nmpak sgt merah muka…hahhahaa…yg tak tahan tu siap kaki dah selangkah masuk keta dah nak duduk pun…giler la makcik aku pecah perut aku cite…cehhhhh…..(sebab malam la yg aku rasa sama jer keta tu n color dia..hahahaa…)…. đŸ˜›

….

ok la sebenarnya aku bukan nak cite benda2 ni semua awal2 td…aku nak tulis pasal ‘hal’ lain tp tak tertaip plak pasal tu…nanti org bosan bace kot….bosan jer takpe, takut ada yg loya termuntah plak nnt…tak pasal2 aku jd punca….hahahhaaaa……

nak cite psl keje malas la nak expose lbh2…x syok nnt…aku lbh suka cite psl life luar dr soal keje….apepun td terjadinya dialog sengal…

“kak ***, tak amik tikus lg eh?”

“ha’ah belum amik, nanti tolong amikkan ya…”

(aku) “wehh, tau tak, soalan tu macam lebih kurang kalau tanye ‘cik pah gi pasar ker? (sedangkan mmg tau dah sampai pasar ni pun) atau ‘cik pah nak beli ikan ker? (sah2 nampak dia tgh pegang ikan..)…haaa camtu la kira ‘sama dengan’…hahahaa…”

hahahhaa…saje jer aku kenakan budak tu….mesti berapi jer dgn aku td, ade la tu esok dia cari idea lain kenakan aku plak…hahahhaaa….yer la benda yg mmg dah tau tp pegi tanye ala2 berbasa basi la kan…hehehhee….saje jer aku mmg nak kenakan bdk ni….ahaksssssss….. ;P

(hemmm…sebenarnyer tengah tunggu buah tak jatuh2 ni…hahahaha….)

Advertisements