Tags

, , , , , ,

“ala klu tepuk sblah tangan x bunyi kan..”

(itu sms dia…hemm..?..so maknanya tgh tepuk dua2 blah tangan ke?…)

….

ok ari khamis jaga exam dgn pakai high heels…aduhhh lenguh kaki jgk berulg alik teman bdk2 ni gi toilet..(ramai la plak pipe bocor sepanjang 3jam ni…aduhh…)…lepas keje, aku n cik I gi O.U tujuannya nak beli hadiah perkahwinan member kitorg yg kawin arini 9/5/09 kat n.9…pilih punyer pilih so beli 2 hadiah…cantik bila dah sampul + ikat reben… ;D …lapar plak…singgah makan chicken chop kat uptown lama tu…nyumm nyumm… sangatlah mengantuk..sampai2 jer umah terlentang trs atas sofa dpn tv….

….

sabtu pagi2 td dah bangun awal…pas subuh, aku online jap tp rs ngantuk la plak…sms member2 utk confirm gi wedding tu ke x….last2 ok ‘on’ jer…dgn bantuan Gps yg ckp efficient ni, bleh la shortcut sana sini…jln yg x penah lalu pun bleh pandai lalu…heheh…ohhhh bkn aku drive eh, aku co-driver jer…alamak,kepala aku dah mula rasa menyucuk berdenyut plak…mane tak pening kalau jalan bengkang-bengkok mengalahkan ular kena palu lg…aduhhhhh….semenjak last check up aku aritu sahkan low blood pressure, mmg aku cepat pening…jalan pusing2 camni mmg la bleh buat aku pening, nsb baik x muntah…phewwwww….1 tipsnya aku xleh duduk belakang,coz aku dah selalu drive, so kalau duduk belakang n jln brpusing-pusing alamatnyer mmg menempah loya la…….

tgk la muka minah serba coklat yg kepanasan tp still nak maintain senyum ayu kononnya…ahakssssssss….bila dah pening2 ni makan pun tak lalu sangat la…lepas bergambar ngan pengantin…so dah salam2 semua terus la gerak balik s.alm…aku dah siap sapu minyak cap kapak…hahaha teruk btl la aku ni..agaknyer klu kena morning sickness camner la…alamatnyer cuti keje aku terus…ahaksssssss…. punyer la pecut giler babas mamat sorg ni..tp xpe dia confident n ktorg pun yakin kecekapan dia memandu…meter cecah 160-170….serius laju la tu kan….

…..

sampai s.alm, aku n cik I gi makan Lai chee kang kat Naluri cafe sek.9…uhhh sangat sedap….ahhh lega basahkan tekak…..lepas cik I balik…aku trs bersiap utk ke C.M pula berjanji temu dgn Cik e.t….spt biasa aku park kat stesen Lrt K.J then sampai jer central market tu punya la ramai makhluk…biasa la kan…aku sempat melilau-lilau lorong atas c.m tgk2 batik2 sampai la kat satu kedai ni…alamakkkkk tak dpt ku menahan gejolak hati meronta-ronta membelek-belek skirt batik yg cantik itu….chewahhhhhhhhh…..serrius tak pasal2 aku try n beli akhirnya RM25….cik.e.t pun sampai…kitorg teruskan niat asal nak gi Annexe Gallery c.m tu coz tgh berlangsung kl alternative bookfest…9-10/5/09….

wahhh setelah sekian lama x jejak kaki kat sini…perghhhh byk perubahan…menarik!!…mula2 singgah photo gallery yg memaparkan pelbagai potret (K.l photography award)…serius buat aku terpegun dr satu potret ke 1 potret lain..sampai depan 1 potret budak perempuan memakai gaun merah paras bwh lutut berdiri di tengah2 hutan menarik pandangan aku….cantiknyaaaaa….sebelahnya juga cantik kelihatan seorang wanita di tengah2 himpunan burung2 merpati di jalanan…urmmm….

naik ke tangga atas….masuk jer terus hati….wahhhhh….macam2 jenis art ade…bagi kamu yg berjiwa seni mcm saya ini boleh la berkunjung ke sini….menarik….ada free show bagi mereka2 yg ingin berkongsi seni mereka dlm pelbagai bentuk….ada yg menterjemahkan dengan lagu…ada yg bersajak…ok ada 1 girl ni best suara dia nyanyikan lagu2 omputih bertemankan mamat cute bermain gitar di sebelah….aku suka lagu yg dia nyanyikan…ni petikannya…(rasenyer sis aiza mesti suka kalau dengar girl ni nyanyi… ;D…)

(Keren Ann-Not Going Anywhere-)

This is why i always wonder

i’m a pond full of regrets

i always try to not remember rather than forget

……

tide will rise and fall along the bay

and i’m not going anywhere

i’m not going anywhere

people come and go and walk away

but i’m not going anywhere

i’m not going anywhere

…….

ok lepas tu ada sorang mamat ni punya la lawak giler dia nyer sajak…begitu jujur sampai aku rasa nak gelak terguling-guling…hahahahaaa…. ala aku ingat2 lupa la sajak dia tu…jap eh….

saya terbaca 10 ciri2 lelaki gentleman

sayang, kenape u x jawab sms i?

camne i nak jawab, xde pertanyaan pun dlm sms tu.. ;P

sayang, kenape u x jawab sebab kenape u x balas sms i?

echo….aaaa….emmmm….errrr…..urmmmm….. (hahaha…)

sayang, u ni asik bola bola bola..u bercinta jer la dgn bola tu…

habis u tu kasut kasut, hand bag hand bag, perfume perfume, haa u bercinta jer la dgn emmm…..at least i 1 jer.. (:-p hahahhahaaa….bengong..tp btl jgk…)

sayang, bf kawan i belikan jam utk dia…

haaa, mintak la dia belikan lg satu…

sayang, nape u suka i?

…….

(alamak beb, serius aku tak ingat sangat coz aku sibuk gelak nak terkeluar usus jer sepanjang dia baca sajak ‘sengal’ dia tu td…hahahahhaa….so yg aku quote tu lebih kurg la cuma 1/3 jer dr ape yg dia present td…hehehehe.. 😉 .)

lepas tu ade plak 1 group ni mak aiiiii ade jgk lagu jenis itu ek…hahahha…bikin aku n cik e.t tak tahan terlepas gelak tak ingat…hahahhaa…. lirik dia bunyi camni … “akkk ukk ikkk ekkk eee…” hahahahhaaaa bleh bayangkan tak dia nyanyikan dgn muka slumber gilerrrr dgn intonasi yg beza-beza menggambarkan emosi yg ingin disampaikan dlm tiap bait lirik diorg tu…serius ‘seni’ gitu….hehehhe…..suka suka…. ;D

terkejut aku tadi bila dengar tajuk ‘kakiku di bibirmu’…bukan ape teringat aku pernah letak kat blog aku bln 6 thn lepas…aku tulis masa aku beremosi dulu…tp takde la aku buat lagu or sajak mcm diorg buat tu…hehe…kebetulan… ;P

dah tu kitorang beli buku2 kat port ‘Sindiket Sol-Jah’ (korang bleh lawat blog ni http://sol-jah.blogspot.com seterusnya http://hilangpunca.blogspot.com )… aku baru jer selak2 baca buku Mat Jan ‘Jongkang jongket’ dah tergelak besar kat tempat awam tadi…hahahaha…sengallll….pas tu aku beli buku ‘Kacip’ tulisan Pipiyapong….sengallll…..ok dua2 mamat ni ada kat situ td…so kitorang pun menggatal mintak autograph kononnya…ahakssssssssss….

...sol-jah..

…sol-jah..

..mr penyajak..

..mr penyajak..

...mr pipi-kacip..

…mr pipi-kacip..

lepas solat maghrib….kitorang decide nak gi makan kat kg.baru gi naik lrt dr pasar seni smpi kg. baru la kan….tup-tup tak sempat lintas jalan lg tetiba sikit punyer banyak la kereta berhias tgh berarak…ohhhh rupenyer sempena perayaan wesak kan….berderet-deret orang dan kereta2 berhias bermacam jenis dan bentuk dan lagu iringan dan gaya dan lilin2….ohhh dah la area jln ke pudu mmg dah sesak barat…lagi la jam giler bila jln sebelah ditutup….perghhhh melalak dlm keta la sape yg drive n tersekat dlm kesesakan tu…ahakssssssss….nasib baik aku naik Lrt kan beb…hehehehhhh…. sekali bila kitorang nampak ada ala-ala upacara renjis2 ‘air’ errrrrr trs kitorg berdua bertempiaran lari takut terkena renjisan air itu yg tidak tahu ape asal usulnya…ohhh tidak…takut aku tak tido malam dibuatnyer nanti kan…langkah berjaga-jaga utk diri sendiri kan… ;P

kitorang melantak makan kuew teaw kerang kat kg baru tu….ok sedap…ohhh sambil dijamukan pemandangan menara KLCC ditemani bulan penuh di tengah2…ohhh yaaaa sudah 15 jamadil awal kan…patut la bulan penuh…cantik!!….. 😉 (camera aku jer x cukup cantik utk rakamkannya..)

….

ok puas jalan dah arini….balik lepas hantar cik e.t kat bandar puchong….trs aku blk s.lm ikut hicom….sambil2 tu tangan gatal mendail number si ‘dia’…hehehe…. yer la nak jgk tau ape la dibuatnya malam2 ni kat p.d kan…ntah2 berdating tepi pantai ngan girl mane ker kan…ahaksssssss…. buruk sangka btl aku ni….hahahhaa…..tp mmg btl dia kat tepi pantai coz sakdikan ada event ape ntah dia cakap td ngan member dia…tedengar la org bising2 melalak kat blkg tu…ntah ape ntah…wateva….

ohhhhhh panjang betul lepas lame x update kan…haaa lepas dendam la ni…hehehhee…..ohhhhh aku happy…………. 😉

Advertisements