hemmm…..nak update tp bila nak menaip terus takde idea la plak…..ape nak cite ek?…

yang terlintas….

– pakcik (tiri) aku kahwin minggu ni….lupa plak yg aku ada pakcik sebaya umur ek…anak kepada 2nd wife arwah atok aku…dulu terasa selalu dibandingkan jugak bila time keluar result exam yg besar2 la…contoh mcm UPSR, PMR, SPM… confirm arwah atok aku mesti tanye aku (cucu sulung) dpt result ape then dia bagitau result anak dia plak….apepun lebih krg selevel jer kitorg…sama2 pandai..ahakssssssssssss…. ;-p

sebelah ayah aku plak…..aku ada 3 lagi sepupu lelaki sebaya umur (2 anak pakcik n makcik aku adik2 ayah aku betul n lg 1 anak pakcik aku adik tiri ayah aku)…uhhh memang confirm kalau keluar jer result2 exam ni mesti semua nak tahu result empat2 cousins ini…(aku seorg jer perempuan tentu la rase tercabar kan..)tapi memang kitorang ni semua lebih kurang jer…hehehehe….jap aku atas, jap diorg atas plak..hehehe….

– makcik (bongsu) aku plak kahwin hujung bulan ni…aku ingatkan baju pengapit aku tu di sponsor…sekali aku dpt sms RM150 je….JE tu….banyak tu beb…aku boleh beli macam2 dgn duit tu..dah la tgh pokai…huhhhhhhhhhh…… (haaa kan dah termengeluh…maklum la aku bukan suka nak jd pengapit2 ni…. ;p…)

………..

aku tak nafikan aku beremosi….sentimental jgk kadang2….bleh jd brutal jgk kadang2…. aku suka sesuatu yg spontan…. suka buat sesuatu secara spontan tanpa dirancang…. atau pun suka plan mengejut or buat keputusan on the spot…. kalau tetiba hati rasa nak pergi tempat A, zuppp terus jer siap2 pergi…agak2 bangun2 jer tido terfikir nak pergi ker B…fikir dlm sesaaat dua then terus jer keluar….terasa nak buat itu ini….terus jer gamble buat…..mungkin aku banyak ikut gerak hati…hahahahaa….buruk betul perangai budak sorg ni kan…ahaksssssssss….. ;-p

so jangan la ade yg salah faham fikir aku ‘beriya’ or betapa cinta syg nya or sanggupnya berkorban or wateva…or nak rasa tersentuh or terharu or watsoeva….. boleh jadi antara sebabnya….mungkin tempat itu menarik dan buat aku teruja….or aktiviti itu memang aku ingin lakukan ….or mengisi masa lapang or utk hilangkan kebosanan diri……saje suka-suka enjoy kan diri……….. ataupun berkemungkinan juga disebabkan orang2 yang memang aku ingin temui n ingin spend masa bersama…….or mungkin ya memang kerana sayang or cinta……………… đŸ˜‰

…….

kenapa aku angkat telefon???

sebab hati aku memang nak jawab panggilan telefon itu…simple kan?……(kalau aku tak nak cakap dengan kamu, memang takde la aku nak jawab langsung panggilan telefon kamu…mudah kan?..)

banyak sebab juga…..x perlu diuraikan..semua org juga pernah alami bermacam situasi dan tahu bermain dgn hati dan emosi…so rasenyer semua org pun faham ape antara sebab2nya…..

….

sedalam mane pun aku mengenali kamu2 dan sejahat mane pun perangai kamu2 yg aku tahu…. jangan risau, aku tak berkongsi pengetahuan aku itu dengan yg lain2….hanya disimpan dalam kotak kepala aku sahaja…… dan aku berharap perkara sama juga pada kamu2……aku juga tak sempurna……ada kurang sana sini….ada terpelecok sana sini…. aku juga pernah lalui turun naik nya graf hidup…….aku juga masih perlu bimbingan dan nasihat….kalau ada masa kamu2 terperasan jalan aku lalui sedikit kabur or berlumut mungkin…maka tolong2 la pimpin dan tunjukkan aku jalan yg lebih terang dan bercahaya agar aku tak tergelincir tersungkur dek kerana terpijakkan lumut2 tepi jalan itu…….. memang terkadang aku juga terkhayal dgn imaginasi yg aku reka sendiri….terkadang juga terhanyut dgn rakit yg aku bina sendiri….bila terlanggar batu sungai hemmm baru tersedar dan tercari-cari pandu arah……hemmm… ibarat menyelusuri terowong panjang yg sekejap2 terang dan sekejap2 gelap bersilih ganti….sekejap2 meredah gua berbunga-bunga, sekejap2 merentas dinding2 batu kapur yg penuh bersawang…..

hemmmm adventure kan hidup ni?…….

(buat masa ini….’dia’ rajin melayan karenah aku…bawa aku jalan2 n makan2….dengar cerita dan masalah aku….buat aku ketawa….buat aku panas hati jgk…hahaha….cumanya aku masih tak pasti, apakah ‘dia’ juga yang akan temani aku hingga ke akhirnya???…..masih belum ada konklusi di sini…)

Advertisements