Tags

makcik aku pernah cerita dulu….dia kata dulu dia pernah in luv wt 1 guy ni, couple hampir 3thn klu x silap…mmg x sangka la tup tup that guy bgtau 1 hari tu yg dia nak kena kahwin….WTH?!…makcik aku cite lg…dia kata patut la selama diorang couple tu, that guy selalu kalau sembang or cerita takde guna istilah ‘KITA’….contoh…kalau apa2 dia akan cakap…. “nanti bila u ada anak nanti….blablabala….” or “nanti bila u ada family sendiri…” or “nanti bila u blablabla…” …….faham kan? dia takde guna istilah…nanti bila kita ada anak or bila kita ada family sendiri or nanti kita nyer blablabla….no…takde…dia asik guna nanti u nyer itu ini, nanti bila u itu ini…blablabla….ohhh rupa2nya mmg dia x pernah plan utk masukkan makcik aku dlm list future dia kot…senang jer after 3 years ‘ikat’ anak dara org then terus blah kecewakan camtu jer mcm simple bangat sesimple petik jari jer kan…..

huhhhh….itu cerita yg makcik aku kongsikan….dia kata kalau lelaki tu tak guna istilah KITA, besar kemungkinan dia hanya sekadar main-main jer n tak serius utk bina anything in future…..so lepas tu, bukan senang nak cleankan balik hati kan….ramai gak makcik aku try kawan lepas dr tu tp x sesuai…ada yg ego tinggi melangit almaklum la ala-ala kaya sgt kan….ada yg asik nak show off memanjang….macam2 jenis la….then last2 selamat jgk dah makcik aku tahun ni pd umur 29thn…hemmm….bila aku tanye dia, camne bleh jumpa dgn this last guy? tp dia tutup cerita…hehe…dia kata….’ada la…’… ahaksssssssss…tp dia cakap, lepas dr tu dia dah takde istilah nak enjoy main-main jer…dia terus just ckp pd lelaki tu, ‘i takde mase nak main-main lg dah dlm umur skrg ni…so klu u just nak main2 jer so kt tak payah kawan….n klu u kawan utk serius then kt teruskan ke next step….‘…lebih krg camtu la ayat dia…..errrr…terasa janggal plak lidah aku nak menyebut uncle coz bila dlm umur aku sekarang ni, terase beza umur ngan dia x jauh beza sgt jadinya errr nak tergeliat jgk lidah ni….maklum la dgn lelaki lain yg sebaya dia pun aku just bahasa i n u jer kan….  ;p

….

ok saje jer aku story kat cni tetiba teringat…. (hemmm…mgkin ker ade kaitan ngan mimpi aku pagi td….serius pelik mimpi aku sebelum terbangun subuh td..errrr…abaikan la…..)………..

aduhhhh lenguhnya kaki….hemm td siang aku puasa…then seharian hari ni tolg packing barang utk perpindahan….xde la keje kuat sgt tp bleh tahan jgk la….bgs jgk bl sibuk2 pasal pindah2 ni so takde la otak aku sempat nak fikir benda lain time keje kan…;p….cuma bila balik n duduk kat umah ni yg buat aku terfikir ‘lain’ ni…ishhh ishhh….tu yg aku suka berjalan jer…kadang balik keje ade jer la destinasi aku gi ke mane2…drive jer gi mane2 sama ada berdua,bertiga or beramai-ramai or just sorang2….sbb klu terperuk kat umah ni nanti fikiran aku fikir ke lain haaaa takut terkeluar entry yg emosi lg plak kan….heheh…..

malam ni makcik2 aku baru balik dr Bali….seronoknya diorang bercuti…. bila plak aku nak gi Bali ek…emmmm……dlm masa terdekat ni takde lg plan aku nak gi jalan2 jauh2 ni….sebab hal pindah randah 1 hal n sbb duit pun tak cukup menimbun lg……thn lepas dah puas jalan sakan so thn ni rehat sket kot….ehhh dah pertengahan bulan 6 nampaknyer kan….hemmm hari ni 17/6….emmmm….sebulan jer lg….hemmm….aku nak buat list utk wish bleh tak?hehehe…awal giler…ahaksssssssssssssss………

hemmm aku rasa wish no.1, 2, 3 or top5 nyer list mcm x mgkin tercapai jer thn ni…so takpe la…aku wish yg realiti jer la yg mgkin bleh dpt….cuma aku nak sangat ‘snow globe’…hemmm….(ape punyer wish la kan…mcm budak2…hehe….yer la dah wish yg lain2 tu kalau x dpt bleh buat aku frust jer so baik tak payah list kan kat cni…..)……..

…..

“ncik, mane satu jalan utk ke pintu hati?”

“ohhh…kamu cuba ikut kiri, jumpa selekoh, then nampak simpang no.2 kanan, ehh tapi masuk simpang kiri ke-3, ;D….naik jambatan terus…sampai hujg jeti, naik feri…errr feri tu selalu rosak, kalau nasib tak baik emmm kena naik bot or sampan tp klu takde dua2 tu errrr cuba try berenang…uhukk uhukkk agak tercungap-cungap mgkin bila sampai seberang tu nanti….emmm amik teksi ikut jln bukit….agak2 nampak mcm gunung berapi ada cecair merah2 tu macam dah dekat la tu….errrr lepas tu errrrr heheehe kena pandai2 cik cari sendiri la pintunya….saya pun tak tahu terselit celah mane….ehhh tapi kalau cik jumpa pun, cik ade ker kuncinya????????? (jeng jeng jeng….kwang kwang kwang….)…”

ape kessss?! 😉

Advertisements