..stay cool, plz..

..stay cool, plz..

…………………

hemmm…emmmm…..aaaaaa…..errrrrr….mmmmm…..urghhhh…..ishhh….hemmm….alamak nape x terkeluar ape nak cite ni…

yang terlintas…..

– abaikan la cerita2 lepas tu…don’t take it seriously…(sekadar luahan hati time tgh ‘bengong’…;p…)

– minggu ni dan akan dtg bakal busy packing barang2 semua…. (lg bz lg bgs, x ksh la klu lps tu aku merungut letih ker penat ker itu normal la bukan maksud x suka tp seronok ‘busy’kan diri..;D….)

– bila nak blk kg ek?emmm mggu ni klu free blh gak…errr lupa plak, ade ker jemputan mane2 ek dis week?emm??

– ala tak pasal2 aku yg kena keluar duit bayar saman yg bukan kesalahan aku…ape kess kan…ntah la sape yg bawak keta aku time tu, malas nak fikir dah, yg pasti time tu aku tak pegang keta lgsung coz demam teruk n terperuk jer kat umah…rm300 huhh?! tgk la klu rayuan dpt kot half jer kan…klu half pun still banyak tu….giler….aku mengikut peraturan sebab aku tahu aku takde duit berkepuk-kepuk dlm poket utk sedekah bayar saman2 ni…..tp aku geram kalau org yg langgar peraturan tanpa fikir soal duit sendiri tu cukup ke tak kalau nak byr saman nnt… tahu ikut suka hati jer..tak cool konon klu ikut peraturan…ptuiiiiiiiiii…………kalau duit tu berlambak takpe la (or klu ada org ‘dalam’ kan), tpi klu tahu takde duit tu ikut2 la peraturan supaya tak kena saman ok….(soal keselamatan tu lantak korg la nak fikir ke tak, sendiri ingat la…huhhh..)….so kalau aku jd seorg yg lokek dan tak bg org pinjam keta, faham la sebab ape kan…sebab aku TAK PERCAYA pd org lain….(hanya ada beberapa org jer yg aku bleh percaya..full stop..)

– makhluk yg duduk sebelah rumah ni plak macam g*mp*ng!!! huhhhh…..aku rasa mcm nak screw jer tengkorak kepala diorg ni…macam b*ngk*i!! mmg sesuai sgt la hidung korang pun bau bangkai pun mcm bau perrfume terhebat kottt kannnnnnnnn…………sesuka hati jer nak baling serbuk2 merah tu kat rumah org…otak letak kat lutut agaknyer….aku balik2 umah jer tengok, kat lantai luar n kat pagar n kat celah pasu bunga ada serbuk2 merah tu….macam @*#&%! urghhhhhhhhhhh serius aku rasa mcm nak maki hamun jer…..masa aku sembur air nak bersihkan tu aku terasa macam nak simbah air sekali kat sebelah rumah tu sekali…huhhhh…ape ko ingat konon ko tu b*m*h kaf lam ya nga….aku takut sgt ker hahhh!!!! setakat ni ko buat ape pun, kitorang buat slumber jer, buat dunno jer kan…tu agaknyer ko macam ‘panas’ hati jer kan coz kitorang tak tergugat sket pun….ape kessssss nak layan org psiko mcm korang kan kan??hahahahhahahahaaaaaaaaaaaaaa….(gelak sinis giler ni..)… korang nak tahu, org sebelah ni kalau time hari org2 ‘datang’ kat umah dia, serius klu korg ternampak dia mengalahkan actress n actor citer hantu di pawagam tau…hahahahhaa…..blah la!!!!!

– ohh lupa plak…thanx pd sis suzi sms tgh2 pg td…ayat2 tu bt aku makin cool jgk la….

– thanx jgk pd my sis nun jauh di sarawak sana yg tak jemu2 bg mcm2 sms pd kawan dia sorg ni…hehehe…at least dpt curi senyum aku celah2 hari2 yg ‘lelah’ ni…..

– thanx jgk pd my fren yg call pagi td…hemmm…tak banyak sikit pun dpt juga buat aku senyum n gelak pagi2 hari ni…hehehe… 😉

hemmm time hati bergelojak tak tentu arah ni…haaa ni yg terkeluar macam2 cite ntah ape2 jer..ayat pun mcm lepas semacam jer…hahahha… tp takpe, arini aku duduk umah, abiskan tengok citer jepun ‘My Boss My Hero’ tadi….gelak sakan aku sorang2 kat umah ni…hehehe…dah abis, apelagi terus pegang vacuum cleaner…hehehe…biasa la time2 emo ni sgt la mengujakan aku nak buat keje2 kemas2 ni…hahahahaha….. bila tengok drama tu tadi, terasa semangat membara-bara gitu…ahaksssssssssss…. yaaaa i’ve learned so much these past few years…the ups n downs in life….aku patut bersyukur kan…tak semua org rasa apa yg aku dapat rasa kan…hemmm…it’s a nice feeling rite now…. 😉

nanti aku boleh share cerita2 aku pd emmm…;D…. sekurang2nya hidup aku tak la ‘boring’ sgt kan..tak la ‘straight’ jer…ahaksssss…. hemmm hidup ni begitu menyeronokkan… tak kira la apepun yg aku lalui utk sampai ke hujungna, ia tetap pengalaman yg tak banyak sikit pun mesti ada hikmahnya….supaya aku ada sebab utk senyum, nangis, ketawa, masam, marah, geram, suka, benci, berimaginasi, berfikir, etc……….. wahhhhhhh…..sejuknya rasa dalam hati ni…hehehhee….macam salji tengah turun plak ek…ahaksssss…. (kan dah kata aku girl yg penuh dgn emosi….hehehehe….ada pro n con kannn…)

…..

yaaaaa….must be strong…nama blog pun eliz+hitomi kan…..Hitomi kan menggambarkan watak seorang wanita yg cekal, tabah, ‘kuat’, dan macam2 lagi la sifat wanita yg cukup ‘kebal’ dgn segala ranjau kehidupan…(chewahhhhhhhhhhhh…..)…. 😉  (cuma tunggu la nanti ada la sang Pendekar Laut tu kan…ahakssss…)

..Pendekar Laut+Hitomi..

..Pendekar Laut+Hitomi..

Advertisements