semalam masa gi minum lai chee kang kat port biasa (aku bkn la hantu lai chee kang cuma aku suka sgt yg kat cafe ni nyer coz simple n menepati citarasa aku..mgkin jgk sbb guna ais kisar….org lain mgkin tak suka kot…sbb aku tak brapa suka yg kat sek.2 or mane2 yg meriah letak warna warni segala n manis air jd manis sgt n aku kureng gemar sket la…tu aku la..org lain aku tak tahu..lain org lain citarasa kan…)…aku rasa macam ada kurang jer….rupenyer baru perasan kurang sket aritu takde letak buah mata kucing pun…hehe..apelagi terus la aku gi tanye kat kakak tu…tup-tup…tak lama pas tu sampai jer 2 piring buah2an potong…hehehehe…. akak tu kata sebagai ganti…chewahhhh….sengih jer la aku ni…ahaksssssssss….. 😉

hemmm….lama gak x gi tgk movie…entah sepanjang bulan ni….balik jer tak larat rasa nak tido jer….kalau ada member ajak kluar baru la keluar malam…klu tak berkabung duk umah….ahaksssssss…. klu mood terasa nak mkn nasi lemak kg baru apelagi pas maghrib jer trs zoommmm…hehe…. (lidah lain2 rasa kan…x semesti aku rasa sedap, korg pun rs sedap gak..blh jd selalu bercanggah jgk kan….so hormat citarasa masing2 jer la kan…peace..)……semalam boring2 saje baca balik novel lama2….

errrrr sebenarnya tak tahu nak conteng ape kat sini tp still nak post entry jgk…haaaa ni yg merapu ntah ape2 jer….bila baca berita histeria student baru kat phg tu…tetiba teringat zaman aku baru msk uitm dulu…..masa malam tgh berkumpul ramai2 student baru ni la kan….tetiba ada la satu makhluk Tuhan menjerit dari belakang…tahu-tahu jer semua org dah berlari meluru ke depan sambil menjerit…serius time tu terasa macam rusuhan plak….ikut jer la org berlari kalau tak bergerak alamat kena pijak…serius ramai yg jatuh tunggang langgang…yg cedera kena pijak yg tergolek semua ada time tu….sakit beb…..semua berkerumun berlari macam org kena kejar hantu meluru ke bahagian depan….perghhhhh pengalaman awal duduk kolej…..sekali rupe2nyer sebab ada sorg budak terkejut dek serangga so spontan menjerit tp sebab suasana malam gelap n sunyi tu mesti la tempiasnya rasa macam org kena histeria plak…ada yg sampai menangis semua ada….. terus jer malam tu buat bacaan yassin…..phewwwwwwww…..

itu belum pengalaman kena ‘buli’ la ngan senior2 time nak mintak signature la…macam2 hal ada….tp tu la pengalaman time duk kolej dulu kan…sekarang mane ade sangat dah….bila ingat balik seronok jgk…hahahhaa…..sengal pun yer jgk….dulu kolej ktorg still dorm lg tak macam sekarang semua bilik2 jer…..tp sempat gak merasa duk bilik 2 tu….yg aku ingat time besday aku, tengah2 malam aku dimandikan dgn air campur tepung + segala color entah ape lagi aku tak ingat….menggigil satu hal, pastu berwarna warni n melekit-lekit satu badan…hampeh tul…..itu antara kenangan besday yg diingat la kan…..

(errrr adakah aku nak sentuh pasal 17 julai yg bakal menjelang…hehe…poyo giler….)…. ok la tutup cerita la…bosan jer…..nanti ada masa aku cerita lain…..cerita yg lebih specific mgkin…. k adios….. (ohhhh jangan tanya pasal ‘cerita’ dot dot dot k…..pending or jst closed case….i don’t know…no idea….)

Advertisements