bila aku tengok drama kat tv3 ni, terfikir jgk aku, ade eh makhluk yg sebegitu kat muka bumi ni?? seteruk itu?? hemmm…. kalau ada sekalipun, mintak dijauhkan la dari aku…hishhh…..aku duk tunggu part dia nak insaf…haa camtu rupenyer akhirnya…hemmm…

….

tukar topic…. sebenarnya aku rasa ‘kecewa’ cumanya tak mampu nak luahkan kat sini, nak luahkan kat luar pun tak mampu jgk….ntah la ek…. ini soal personal…. pernah tak bila sampai satu tahap, kt rasa ‘sakit’ sgt hati sampai kt terlupa rasa ‘sakit’ tu dan boleh terus tersenyum n masih happy…kt kecewa tp seolah-olah kecewa itu hanya khayalan dan kt teruskan hidup gembira mcm takde cerita ‘semalam’….mungkin org yg lembut hati bleh faham situasi ini…kadang2 aku nak jgk keraskan hati ni….tp selalunya aku malas timbulkan cerita ‘semalam’ kot yg buatkan aku senang sangat neutralize kan balik semua mcm biasa…ntah ek….

hemmm…terasa kehilangan jgk dgn pemergian Yasmin Ahmad coz aku suka idea2 yg dia luahkan melalui iklan2 & filem jgk….x la semua tp kebanyakannya menarik….kurang sorg la org yg berjiwa seni yg mampu lihat dr perspektif yg tersorok…apepun moga sejahtera di sana….

…..

aku nak sambung cerita misteri tu…emmm….banyak klu nak cerita…camne nak mula ek….sebelum hari ‘pembersihan’ or ‘pagar’ tu, malam tu aku kat bilik sorg buat keje sampai tgh malam…dlm kul 12 or 12.30 kot, aku dengar bunyi binatang berkerumun kuat giler kat depan bilik ni, burung la agaknyer kan coz nyaring giler mcm meneyerbu beramai-ramai, bingit telinga…pas tu hilang jap then beberapa saat dtg balik bunyi nyaring tu…apelagi terus la aku angkat bantal gi tido bilik sebelah, nasib baik share toilet yg menghubungkan aku ngan bilik sebelah la…org sebelah dah lama tido…

then, akak yg kenal plak cite, dah tengah2 pg dlm kul 2,3 kot…dengar mcm hentak2 kat atas bumbung…dia pasang la ada ayat quran, terus lg kuat giler bunyi yg obvious giler la….yg lg 1 bilik tu plak…diorang dengar org bercakap-cakap tp bila tengok bilik sebelah semua org dah tido so sape la yg cakap2 itu….ada la mcm2 yg kecik2….aku tak kata ape2 ek, mgkin benda nyata dan blh jd yg x nyata so abaikan jer la……tp yg duk banglo ada yg ‘nampak’ kelibat putih itu so aku tak nak la cite panjang coz aku ada lg 4 hari lg kat sini kan….ada 3 malam lg jadinya taknak la fikir ape2 ek….. normal la kot tempat yg dah ditinggalkan dr zaman inggeris dulu kan….

ohhh lupa, nak cerita pasal tempat keje baru ker ek….haaa yg tu mmg la nyata lg bersuluh….sah2 la hutan yg diteroka kan….kalau tak silap aku, ada lebih dr 10 bus yg digunakan bg ‘menghantar’….kat mane?haaa tu rahsia la ek…..ohhhh tutup cite la ek….naik bulu roma plak nnt……k la nak gi kelas dah……see yaaaa……………..

Advertisements