salam semua….adoyaiiiii mcm2 hal sepanjang duk kat ‘sini’ ni….arini nyer sesi ceramah sgt la mengantuk dan aku blur n lost giler….bkn aku jer malah hampir seluruh kelas, ada ramai gak la yg keluar kelas ala2 gi toilet tp lesap jer,hehehhh…..panjang berjela sungguh penerangan, mgkin topic yg x menarik perhatian so dengar mcm angin lalu jer…hehe…confirm tak jawab soalan esei psl topic tu klu ade keluar….

ok td tengah2 kelas, tup2 ada sorg budak jatuh pitam kat luar kelas, apelagi kitorang terus keluar….beberapa org tolg mengangkat masuk ke bilik termasuk la aku, mak aiii blh thn jgk la, nasib baik breakfast td so cukup gak la tenaga aku nak menampung td….hemmm sebab nyer jgn tanyer, sbb aku pun x tanyer…so tinggalkan dia berehat n ada la org2 yg menjaga….klu x silap aku ada beberapa org jgk yg ‘bleeding’….mgkin gugur klu x silap dengar la…..macam2 hal kat sini…..puncanya aku tak tahu…serah pd yg pakar…. tu yg ustaz dr D.S. buat ‘pembersihan’ aritu n ada jgk yg mintak air penawar klu x silap dengar….detailnya aku tak la korek cite lg sbb nak focus exam kan….

….

ok aku teringat nak jelaskan pasal peribahasa ‘melepaskan batuk di tangga’…. ape ade dlm otak korg?  mgkin ada yg fikir ‘batuk’ itu adalah org yg batuk uhuk uhukk di tangga….salahhhhhhh….. ‘batuk’ itu adalah sejenis gayung/alat yg dibuat dr tempurung kelapa utk basuh kaki sebelum masuk umah kebiasaanya di kampung2 masih gunakannya….macam umah sedara kitorang kat kampung2 area batu pahat yg mmg dalam jauh kedalam mmg kampung btl tu masih lg gunakannya….

…..

ok la….aku x study lg ni….hishhhh teruk btl…. 😉 k have a nice day everybody…….

Advertisements