Tags

,

hemmmm…..it’s sunday n aku x faham awat la cuma 2 kaunter jer yg open…barisan panjang gilerrrrrrr utk 2 counter tu…aku tunggu almost an hour…adoyaiiiiiiii….huhhh k la tu 1hr jer kan kalau 2hrs td ade dah terkeluar rungutan yg x spatutnya kan…..macam semalam time tgh beratur nak beli pop corn….dah la panjang giler barisan pastu ada plak family depan kitorang mcm hampagas, banyak songeh…haaa sekali kena sound ngan org belakang…’cepat la sket..panjang barisan ni..’….ahaksssssss…..

aku baru abis tengok drama ‘seratus hari jadi’….perghhhhhhhh kalau aku yg ‘terperangkap’ pd hari yg sama setiap kali tersedar dr tido n alami perkara yg sama setiap kali itu…adoyaiiiiiiiiii bleh pengsan n hilang sabar jgk kan…ish22…..tp yg best nyer cite td tu, tiap kali dia tersedar n lalui situasi yg sama tiap hari, tapi tiap kali tu jgk la dia kenal lelaki yg cute itu tiap hari n teman hari2 yg sama itu…kalau aku pun suka jer…ahakssssssss….dah hari2 ulang benda sama n kenal lelaki yg sama n dpt peluang 100kali mengenali lelaki yg sama tiap hari…uhukkk uhukkkk….hehehheh….lawak btl la cite tu td…moralnyer jangan berlagak n mulut celupar ok….hehehhhh…..

…..

“kalau lelaki itu tak menghargai kita maknanya dia bukanlah yg terbaik utk kita..” (ehemmm…itu petikan dialog drama td ek….hehehh…)

….

hemmm…dalam hidup ni kan, banyak perkara yg berlaku yg kt tak pernah terduga kan…kadang mcm tak percaya jer semua perkara yg kt dah berjaya lalui sepanjang hidup ni….hehe….bila ingat2 balik, ada yg bleh buat aku tersenyum, buat aku sedih, buat aku nak tergelak terguling-guling pun ada…. 🙂

….

aku terbaca 1 kisah…seorang wanita yg menyintai seorang lelaki yg baginya cukup dr segi paras rupa, dia begitu menyintai hingga sanggup korban ape saje utk menjadi yg terbaik di hadapan lelaki itu…berhabis sakan utk nampak bergaya di mata lelaki itu, berkorban masa utk spend lebih masa dgn laki tu sampai sanggup x balik kg…dikritik laki tu, dia diam jer trima…kesimpulannyadilihat hny dia yg tergila-gilakan laki tu sedangkan laki tu mcm serius tak serius jer….cintan bagai nak rak tup tup laki tu kawin dgn girl lain….dah merana teruk….balas plak dia permainkan laki lain yg jujur n ikhlas menyintainya…yg akhirnya jadi suami dia yg begitu menyayanginya, memahami, penuh tanggungjawab, bertoleransi, ++++…sampai dah ada anak sorg lg…suami tak kisah menolong kerja2 rumah, memang sepatutnya wanita tu cukup beruntung memiliki lelaki seperti suaminya tu….

tapi bila cinta yg dulu datang menagih kembali, hati yg dulu terluka giler pun bleh cair balik, sanggup tinggalkan anak dan suami utk bersama lelaki pengikis harta itu…akhirnya diri sendiri merana harta abis dikikis, si laki cari pompuan lain….nasi dah jadi bubur….nak dirayu suami yg ditinggalkan dulu, kirimsalam la jawabnyer…sbb hati yg pernah lembut satu ketika dulu, bila selalu dicarik-carik lama2 akan keras seperti air batu jugak…….wahai wanita2, jangan dipersiakan lelaki yg baik yg mungkin hanya sekali hadir dlm hidupmu….lelaki2 juga, jgn persiakan wanita yg menghulur cinta tulus padamu yg mungkin hanya sekali sahaja peluang kamu berjumpa dgn wanita yg punya cinta sejati untukmu…………

sorry, aku cuma tertarik dgn eh! kata wanita itu…kalau dia betul cinta kita, dia akan nampak dan cuba cari kebaikan yg ada dlm diri kt dan bantu perbaiki kelemahan diri kita tapi bukan hanya tahu kritik/komen dan meminta-minta kt jadi seperti sipolan2….hanya tahu ‘order or request’ huhhh….bukankah sepatutnya sama2 berusaha ‘hidupkan’ perhubungan itu??…k la aku tgh tunggu slot 3r utk arini…dengar cerita topic nya ada kaitan dgn hidup aku mungkin…….oh aku br dpt tahu topicnya ‘kahwin lambat’….adoyaiiiiiii…hahaha….. aku mula krg stress sket bila masa kursus aritu, aku kenal sorang kakak ni yg belum berumahtangga lg…serius aku tak sangka umur dia dah 30thn…dia nampak muda dan tak nampak tension pun…dia comel tau…berkali ganda comel dr aku….dia happy, enjoy dgn life dia….tambah2 plak aku kenal sorang lg wanita berkerjaya yg juga belum kahwin lg….karier dia sgt la menjamin as a doctor…hemmm….rupenyer ramai lg yg seangkatan…….yaaa hidup ni banyak lg perkara yg bleh kt lakukan utk isi masa senggang….(jgn sampai busy penuhkan masa sampai terus terlupa topic ‘kahwin’ plak ek…ahaksssssssss…)…….

hemmm…kawan2 aku majority dah ada anak sorg n ramai jgk yg dah tambah jd 2org n ada jgk beberapa yg serentak dpt 2org…..moga mereka happy2 selalu….. ehemmmmmm…….mungkin kalau setakat nak bercinta tu mudah…tapi nak berkomitmen tu kena fikir 2,3 kali…. alangkah bagusnya kalau kita jumpa seseorang yg menyintai kt dan mampu berkomitmen dgn kt tanpa ragu2...yg punya planning utk masa depan, selitkan kt dlm perancangan ms depan dia n selitkan jgk anak2 comel dlm perancangan tu…hemmmmm……masa itu ’emas’ kan….kenapa perlu dibazirkan ek?.... entah la aku x punya jawapan….(kalau asik fikir dan fikir dan fikir ttg komitmen alamatnyer sampai 10thn lg pun tak abis fikir kan??…life is simple, why should make it too complicated kan..?…)..emo plak aku tgk 3R ni…ahaksssssssssss….

(haaaa…jangan nak gelak terguling-guling plak bila baca pernyataan sengal ni ek….. 😛 normal la nama pun hidup kan….lakon layar masih belum tamat lg kan….mesti la banyak lagi drama sebabak n dialog2 sentap akan muncul ek….heheh…… 😉 ..)

Advertisements