Tags

,

Alhamdulillah….aku terima berita gembira dr mama n ayah setibanya di rumah tengahari tadi…. 🙂 ….mungkin blm masanya utk aku ceritakan di sini…nanti2 la yer aku akan ceritakan……

…….

sukenyerrrrrrrrrrr……tahun ni aku ada 4 pasang baju raya…. semuanya kain dr jogja n bandung (yg aku beli kat sana dulu n yg ada member bagi so ni baru siap utk baju raya..)….ada kurung moden…ada kebaya labuh…ada kebaya ‘ala-ala’ gitu….ahakssssssssssss…. 😉

…..

koranggggggggggg….aku nak cite sket….aku ni mmg hobi drive sorang2…aku sgt suka la drive sorg2 balik kg coz aku punya banyak masa privacy sorang2….bebas memegang stereng kereta….nak laju or nak slow sumer aku punya suka….aku hanya bertanggungjawab pada diri aku n aku hanya perlu fikir pasal aku dan kalau ada silap mane2, aku hanya boleh salahkan diri aku saje…(n of course la mesti x bahayakan org keliling gak..)….hemmmmm….aku suka balik spontan as usual…. masa ikut suka hati aku bila nak bertolak or bila nak sampai…tak perlu nak berjanji ngan sape2 n tak perlu mengikut masa sesape….ohhhh i luv it…ahaksssssssssssss……… (poyo gilerrrrr…)

koranggg….sebenarnyer aku nak cerita tadi….tengah syok drive…mula2 aku tak la terperasan pun satu keta ni….aku start perasan time kat ayer keroh kot….xde la ape sangat cuma aku rasa tengahari tadi ada geng yg ‘menyengal’ sepanjang perjalanan….hahahahahaa…… mentang2 la keta ko sama ngan keta aku pastu agaknyer ko bosan drive sorang2 n dah kurang keje la agaknyer…tu yg ko ala2 macam nak ajak aku ‘race’ jer kan….cesssss…..mula2 xde la aku kisah tapi kalau dah hampir ntah aku dah hilang kiraan berapa kali ntah asik memotong dan dipotong semula….aku pun terfikir la gak…. ‘ek eh keta ni ape kessssss….tadi bukan main slow…aku potong la ko…pastu bila aku dah potong….ko balas pecut balik potong aku plak….dah tu ko kurgkan kelajuan sampai aku bleh jumpa balik keta ko depan aku…ape kesssssssss….aku potong then ko potong balik….mcm hampagasssss…..ohhhhhhh nak ajak ‘race’ la ek…nak test power keta….gua no hal jer beb…..silap org la….hahahahaa….’

apelagi boleh hilang ngantuk aku la bila dah ada pencabar di jalan raya ni kan….bleh gak layan sengal….hahahaha…. aku ‘cam’ keta ko…mane tak color hijau plak tu….sah2 la aku ingat plat no sumer….accessories penuh kat belakang keta ko pun aku hafal….ada spongebob tergantung la, tisu spongebob la, bantal spongebob lagi, M.U tergantung la….pastu ntah ape benda yg ‘tergedik-gedik’ kat depan keta ko tu plak lagi…..

yg paling sengallllllllll nyer korang nak tahu…..mamat ni lepas jer potong keta aku…bleh menari tergedik-gedik kat dlm keta ngan tangan n kepala goyang semua + ntah benda ape yg tergedik-gedik goyang2 kiri kanan kat depan keta ala2 mcm love ikea tu la yg goyang2 tu….dia sengaja goyangkan lagi…cessss saje menunjuk depan mata aku….masalahnyer lepas potong ade jer depan keta aku so tu yg aku nampak segala mak nenek semua dlm keta dia n aksi2 dia tu….chehhhhhhh….. tapi yang pasti aku langsung tak ada keinginan pun nak toleh or pandang pada mamat tu time aku potong keta dia plak….. ntah aku tak tahu la hensem ke tak ker or muda ke tua ker aku tak nak amik tahu pun…..rambut jer la tercacak-cacak aku nampak dr belakang….

bengonggggggggg tul mamat ni…..bayangkan rupa2nya destinasi sama sampai ke kluang………hampeh tak??????…kalau aku kenal mamat ni siap la….org kluang jgk rupenyer…chehhhhh….sampai kat tol sah2 la keta aku belakang keta dia…so apelagi tergedik-gedik la mamat tu berdansa lenggok kiri kanan dlm keta tu…aiiii dah masuk jln biasa lepas tol pun dia masih buat rentak sama lagi…saje jerrr…..ada masa2 kadang2 aku pecut sampai 140 hampir 150 semata-mata nak tinggalkan mamat ni jauh kat belakang….sekali dia pun press tak ingat2 jgk…hahahaha……..serius beb aku tak tahan nak gelak dlm keta….tersengih aku sorang2 bila tengok kat side mirror….ni mmg nak ajak aku ‘race’ ni…hahahaha…..sekali la nak jadi cerita t.lite merah plak…..tak pasal2 aku n dia sebelah2 berada pada garis yg sama….chehhhhhhhh ape kessss…..langsung gua tak pandang la beb…..buat muka toya jer la…hahahhaa…. sekali dia lepas potong lori tu then aku x lepas so terpaksa follow lori tu menyebabkan keta hitam aku macam baru disimbah kapur putih satu keta korang tahuuuuuuuuu….mesti mamat tu gelakkan aku…..malu sey bila aku masuk town keta putih macam baru keluar dr gua batu kapur…hahahahhahaaaa…….

cerita pun tamat n aku pun sampai umah….jangan balik isnin nanti keta hijau tu ade lagi atas jalan dah lerrrrrr….. 😛

itulah kisah utk hari ni….aku call mr.D asik  x berangkat jer….so mood aku pun swing la….nasib baik ada kes sengal tadi tu bleh gak buat aku nak tergelak jer….hehehehh….. ;)…. (mama aku tanye tadi…tak balik ngan ‘mr.d’ sekali ker?…erkkk??confuse aku pertanyaan itu…ahakssssss….mama n ayah aku cakap aritu kalau tak ramai org kat umah confirm diorang dah angkut mr.D datang umah kitorang….hehehh….ala tapi tgk gak mr.D tu ntah yer ntah tidak kan…)

..hahahaha..

..hahahaha..

….

Pernahkah kau merasa..hatimu hampa
Pernahkah kau merasa..hatimu kosong
Pernahkah kau merasa..hatimu hampa
Pernahkah kau merasa..hatimu kosong

-ungu-hampa hatiku-

Advertisements