“are u trying to avoid Gong Chan and run away from him?”

“i..i like Seol Gong Chan….so much that i can’t bear to keep pretending to be his cousin anymore..”

….. (petikan dialog ‘My Girl’..)

“see? i told u…u just have to talk back…even if it’s spicy, you say it’s not…if you’re hurt…you say you’re not…if you like someone..you say you don’t…that’s what you do…”

….

“if i can, i swear to God..i will try my very best..to lovingly care for this woman who is now in my arms..if i could..i will not allow anyone..to take her away from my arms..”

(dialog drama ‘silence’..)
…..

..taken from somewhere..

..taken from somewhere..

ntah nape boring2…mood aku nak layan cite korea dtg so saje layan balik drama korea lama2 mcm my girl, silence, etc…..

xde cite menarik cuma teringat cite2 dulu…. mama aku cite…masa aku kecik2 dulu tokayah aku cakap aku makan pisang abis sesikat….hehehe… kuih yg selalu ada masa tu, arwah tokayah mesti beli kuih putu piring…siap kena kira sorg satu cukup tak…hehe…kalau kat kota tinggi dulu selalu kuih putu piring memang color kuning pastu inti gula melaka tu mmg penuh…bila aku duk s.alam jumpa color putih mcm pelik jer aku rasa…pastu inti seciput jer….rasa x lengkap kuih tu…hehe…

dulu kat kota tinggi, buka puasa kat umah maktok mesti bentang kain saprah makan bersila ramai2….air wajib mesti bandung ais…. sayur fav aku mmg la sayur petola masak air + suhun+kentang…. 😉 klu beli kuih…. kuih tepung pelita tak pernah masuk dlm carta aku sbb sikit pun aku x suka…tp aku pelik bila tgk org berkerumun semata nak dptkan kuih tu…hemmm yer la citarasa lain2 kan…. (tp klu nak jaga hati org, aku telan jer la..)… tadi gi gerai ramadhan, beli kuih putu piring, rojak petis, ikan pari bakar, air soya, taufufa,…. 🙂

zaman aku sekolah dulu, aku gi masjid utk tarawikh biasanya naik motor honda cup lampu bulat..hehehhh… (rempit kat kg dulu…ahaksssss..)..aku rasa kat kg lg seronok kot sbb meriah n moreh pun meriah dgn makanan….bl dah abis tu biasanya confirm aku salam bakal2 mak mertua tak jadi aku tu….hahaha…. 😛 klu diingat2kan bleh tersenyum aku dibuatnya…mcm2 kisah lama….biasa la semua dah jd kenangan… (alamak bl teringat cite lama syahdu la plak mcm nak berair mata jer..iskhh iskhh…..)

….

smile though sometimes ur heart is aching…just smile…everything will be ok…. 🙂

Advertisements