semalam, buka puasa beramai-ramai..berkumpul kat umah salah sorg member kitorg…aku n ms.L gi beli fastfood berkotak-kotak..hehe..terkejut org kat fastfood tu..hehe…sebelum tu masa hari jumaat aku buka kat fastfood jgk mak aiiiiiiiii panjang giler beratur..rupenyer org depan beli berbakul-bakul last minute lak tu mane x pnjg giler….chehhh…..ok balik pd cite…aku terfikir why not beli brg2 utk buat fruit cocktail kan, nanti pas solat maghrib tgh2 relax bleh menikmati cocktail kan… đŸ˜‰ (buat simple jer tp ‘delicious’…chewahhhh….xde la..simple asalkan sedap kan..n abis licin..main course, lauk pauk +++ tuan rumah n org lain yg buat..i part sampingan jer..)…..time buka puasa punya la byk makanan….yg pasti aku jarang buka mkn nasi, aku prefer makan something else selain nasi…hehehh.. đŸ˜›

ari khamis lepas, aku saje jer rasmikan baju kebaya batik jogja yg baru siap tu…hehe….hijau gitu…malu la plak bila ramai yg tegur….(haaaa ni la sbbnyer aku malas pakai ‘ala-ala’ berhias ni…selalu hari2 aku gi keje baju kurung sempoi jer takde meriah2 or style2 ker..lemas klu ada yg memandang…klu sempoi takde la org nak tgk aku kan..ahakssssssss..bebas sket aku…)…ni baru nak pakai kebaya ‘ala-ala’ sket, muka aku dah merah tahan malu…hahahaaa….yer la bdk2 tu kata aku ala2 finalis ratu kebaya la plak…hampagassssss btl…boss aku pun perasan gak, tegur dpn2 student sumer…segan aku…chehh…mmg la baju tu cantik coz jahitannya cantik n x sia2 aku degil nak jgk butang bulat drpd kain yg sama…comel…(maksud aku baju tu la yg comel…bkn puji diri sendiri pun…ahakssssssssss..;).)

….

aku seronok tgk mereka…yaaa mereka2 yg so sweet…. hemmmm… aku plak mcm mane? hemmm…kadang2 aku x faham… kadang ok kadang so-so…. xpe la….malas fikir…baik aku gi bersiap utk ke masjid bertarawikh…. moga dibukakan pintu hati….moga menerima nur dan hidayahNya…. moga diampunkan segala dosa…..amin…

Advertisements