hahahhaaaa….macam nak terguling-guling aku tgk cite ‘Papadom’ tu….heheheh….sengallll…. ok ada lawak, ada sengal, ada kasih syg, ada sedih, ada cute, etc……’comel’ la cite ni…ahakssssss….. (klu ada yg nak menjuih bibir, x kuasa aku nak layan.. 😛 …)

hemmm….

– masa susah…masih banyak masa yg boleh diluangkan utk bergurau- senda…tapi bila masa senang…banya masa yg hilang di’curi’… lama2 kadang2 boleh timbulkan kemarahan hati pd salah satu pihak jgk dan wujudnya ketidaksefahaman antara pasangan….hemmm….

– “awak ni tak macam tukang kebun yg lain kan..” ….

“ramai ke tukang kebun yg awak kenal?”

hehehhee…..aku suka dialog ni…antara yg aku ingat la….

“..ala macam la hari2 esok xde lg…”

(aku x ingat sgt dialognya tp lebih kurang dia mcm busy sgt n kata pd wife dia mcm esok2 diorang x blh jmpe lg ke ape ntah….then…x sempat esok pun..wife dia accident dan lelaki tu sgt ‘terkilan’ mgkin dan lepas dr tu, sgt banyak masa yg diluangkan utk anak yg seorang itu….hemmm…)

“saya confused la..”

“xpe cik, confuse tu bagus..wujudkan pemikiran yg abstrak….err macam kita mengupas kulit bawang, kt kupas selapis selapis…hasilnya akan jadi menarik yaa….+++…”

“….nama pena sy ‘wajib tayang’….” (cute que haidar dlm citer ni…haha…)

“shukor kata….berdiri!!….shukor kata..angkat tangan!!…Ramli kata turun tangan….Ramli kata bukan shukor….ramli tu staf sebelah sana blablaba…” (macam bengonggggggggggg time interview pecah perut…hahahaaa…harun salim bachik mmg sempoiiiii..best lawak spontan…hahahhaaa…..)

hahahahhaaa…sengallllllll…errr dialog tu takde la sebijik cuma ada iras2 jer…aku tak sempat nak ingat la beb coz asik gelak pecah perut jer…hehehhe… 😉  semua pelakon movie ni sempoiiiiii…. norkhiriah pun sempoi dlm ni…..sesuaiii…ahaksssss…

apepun aku puas hati….sempoiiiiii…..lawak best spontan…sengallll…. ‘comel’….hehe…. 😀

(lagi syoknya cite ni lokasi area uitm…plak tu area fakulti tempat aku study dulu…teringat tempat lepak kat area2 tu….kat meja kawasan lapang tu…kat seat tangga menegak kat cafe tu…. 😉 ….nostalgia betul…)

….

wooohoooooo….aku baru belajar mendalami segala selok belok menggodeh computer….hehehehe….maksud aku secara ‘mendalam’… baru aku tahu rahsia2nya….camne nak ‘enter’ situ nak ‘enter’ sini…hemmmm…. bahaya jgk bl dah tau camni….sebab macam2 cara org boleh buat kalau ‘jahat’…. patut la banyak jer kes gambar private yg terlepas la or video private tersebar la kan….or file2 sulit or doc personal kan…..hemmm….camtu rupenyer caranya….

dan aku rasa…scanning ip dan mcm2 scanning online (mcm2 jenis meter tu) yg banyak blog gunakan tu pun mcm x selamat gak kan…sebab klu yg takde protect senang2 jer bleh ‘try’ kan….hemmmm…..  x pelik la camne aku boleh terima email dr prof aku padahal dia xde pun hantar…

ohhh yaaaa pada korang yg nak jual hp tu, make sure la betul2 dah flush abis semua data2 dlm tu tau…bukan delete jer…setakat delete data dlm tu boleh lagi di explore balik oleh org yg ‘jahat’ la kan sebab kebanyakan hp terkini ada something yg boleh keep memory sampai bertahun-tahun….so kena flush dulu guna software khas k…..ahhhh macam2 lagi la….. makin moden teknologi makin terdedah dgn macam2 ‘bahaya’…. (tp klu utk cari bukti utk kes mahkamah mgkin la memudahkan tp kalau kes2 yg ‘kantoi’ tak ker menyusahkan kan???…yer la kot la korang ramai gf kan…dah delete la kononnya semua tapi rupenyer bleh trace balik…hambik kau…sape yg ‘kantoi’ nnt??haaaa…so be careful my friends….)

ohhh yaaa….pasal kes virus2 ni pun dpt gak aku ilmu mendalam2 sket….bleh la try buat sendiri lepas ni…..xde la asik hantar kedai jer kan….. apepun thanks pada orang yg menyampaikan maklumat2 dan mengajar semua ni ya….

……..

Advertisements