ehem…xde cite..maksud sy byk cite tp malas nak cite…tp tangan still nak menaip jgk kat sini…

manusia bleh berubah sekelip mata…yaaa that’s true…hari ni mgkin ada org yg terkejar-kejar datang pd korang macam esok dah takde hari lagi… tapi tiba2 esoknya, org tu just lesap macam angin lalu jer…realitinya banyak berlaku camtu kan… seolah-olah macam diibaratkan seperti kasut sekolah, next year..ahhh kasut perlu diganti baru (kadang2 xyah tunggu next year, pertengahan penggal jer dah guna istilah ‘wajib’ tukar..)….hemm… ada ke benda kepunyaan kt yg awalnya kt beli color nye putih memancar dan selepas bertahun-tahun masih putih memancar-mancar???ade yer barang yg masa kt beli dan lepas berhari-hari, bertahun-tahun, ianya masih kekal dari semua segi seperti hari pertama kt beli tu????ade ker??? sedikit pun takde kurang or tercalar? are you sure???

hemmmm….ok tu hanya sepintas lalu…kepala ‘weng weng’ sket pagi2 ni….. yaaa kt berubah bersama jarum jam yg berdetik tiap saat… sama la macam kereta kamu kan… mana ada kereta yg tak perlu diservis… (tapi hal ni libatkan kewangan kan..)..kalau hanya komen dan tidak membantu sama…macam mane yer?? (bukan maksud sy bantu duit..skop ‘bantu’ tu luas…banyak segi…meangajukan buah fikiran juga membantu kan…kamu tentu pernah dengar istilah ‘blindspot’ kan…kadang2 kt pandu kereta ada masa2nya kt terlepas pandang kereta lain yg ‘close’ di sisi yg bleh menyebabkan kt hampir2 terlanggar…. mgkin silap adjust side mirror yg terlalu pandang kedalam or terlupa menoleh sedikit ke kiri or ke kanan jalan or macam2 kemungkinan….so kadang2 kt terlepas pandang kekurangan or kesilapan diri or terlalai sebab kadang2 benda2 tu ‘rapat’ sgt pd diri kt sampai kt tak perasan….so ape salah jika mereka yg perasan hal2 itu menegur dan bukan terus ‘mencampak’ ke luar tingkap kan??…)…ahhh melalut panjang plak aku ni….

….

sedikit fakta….mengikut pengalaman2 sy…. bila guy itu tak pernah pamerkan cemburu dalam versi ape pun…sy selalu rasakan yg dia tidak cinta sy..(sbb dulu sy rs sgt ‘sakit’ bila dengar fakta yg ‘tiada cinta’ setelah bertahun..WTH kan..kalau x cinta kenapa perlu seksa..)..maksud sy yg seolah ‘tak endah’ je hal2 berkaitan diri sy or aktiviti sy or tak risau pun ttg sy or yg tak berkongsi suka duka dgn sy so ape guna sy sbg ‘teman istimewa’?….. (hemmmm mgkin sy x jumpa lagi kot lelaki yg sy cinta dan dia betul2 cinta sy….selalunya sy rasa macam sy sorg jer cinta giler pd lelaki tu tapi hati sy tak dpt rasa cinta dr lelaki tu…. sy yg terlalu ‘demand’ atau memang betul tiada cinta?….)….. sy perlukan seorang lelaki yg mampu menyayangi dan menyintai sy sesungguhnya dan redha menerima diri sy seadanya….(sy tahu selama ni sy mengejar ‘cinta sy’…tp sy rasa sy blh belajar cintakan seseorang yg sy tak terlintas utk cinta pun…)…

alamak…ape kesss la plak terkeluar tulisan camni ni…adoyaiiiiiiii….. sorry la yer kalau ada rasa loya nak termuntah baca entry ni…hahahahaa…. poyo giler ayat2 aku hari ni…..ni kalau aku baca lagi sekali ni pun mesti rasa macam geli-geleman…hahahhahaaa… đŸ˜€ đŸ˜›

Advertisements