Tags

“boleh tepi sket tak! tengku nak keluar!…”

oppssss…..fine…ntah aku tak perasan tengku mane or kerabat mane…aku perasan sekali imbas jer muka dia n wanita sebelah maybe wife kot…n of course la kereta tu aku perasan…aku rasa ada pernah terserempak gak keta tu maklum la kereta ‘style’ camtu berapa kerat jer kat m’sia ni kan..ok silap aku x perasan keta tu nak keluar tp yg aku rasa mcm sentap tu bukan la kat tengku tu ke ape tp mamat yg keje hotel tu yg cakap ngan aku tu..tak boleh ker ayat tu lembut sket…helloooooooo…agaknyer kalau aku drive bmw aritu confirm la mamat tu cakap lembut gigi dr lidah kan??…macam hampagas tak….. bukan ker budi bahasa budaya kt…ini ketuk cermin tingkap mcm nak pecah pas tu cakap mcm nak marah plak..ape hal…ahhhh menyampah aku…

tak boleh ker cakap…

‘minta maaf cik, ada kereta nak keluar, boleh tolong kedepan sikit..’ (senyum sket ker..aku punya la senyum tp muka mamat tu mcm harimau 10hari x makan…huhhhhhhhh)

……..

hemm…(perlu ker sebut perkataan ‘tengku’ or wateva tu, sebab aku rasa kalau siapa pun or kereta apepun nak keluar memang la aku kena alih tempat so tak kisah la siapa pun kan..unless la klu nak saman sbb aku terlambat alih seminit ker kan..hehehehh…yg ni aku teringat cerita lama dulu, ayah kena saman sbb org ‘teratas’ kerabat lalu dan ayah terlambat ketepi few seconds klu x silap aku….phewwww….ahhh malas nak ulas…tp mgkin aku bleh trime klu ambulance pny kes haa tu mmg urgent sbb libat nyawa org kan?…ok wateva….)

ohhh lupa plak ada jgk 1 kes lain ada sorg makhluk ni yg bleh plak nak naik hangin tinggi suara hanya sebab org kat kaunter panggil dia ‘encik’…dia bleh sound…ape awak panggil sy?..awak tau tak sy Dr.blabla…. aiyoooooo….helloooo pelik aku…kalau pakai nametag besar gabak yg boleh nampak jelas perkataan ‘DR’ itu bleh la consider sket kan….ni kalau hang expect semua org kenal hang sbb hang rasa sepatutnya semua org tau yg hang tu Dr or wateva…aduhhhhh sengal tak?? aku sendiri pun takleh kenal hang datin ke datuk ke Dr ke Prof ke or wateva unless korang pakai nametag terpampang semua or muka n nama korang hari2 keluar paper or tv then bleh la nak recognize kan… ahhhhhhhh pangkat duniawi dibangga-bangga mcm ‘di sana’ nanti ada level ikut pangkat tu plak….huhhhhhhhhhh…………

(aku sangat hormat dgn mereka2 yg low profile n down to earth walaupun tp sebenarnya mereka2 tu punya gelaran or pangkat…)

semalam, ada kereta myvi yg sangatttttttttttttttt sengallllllllllll turun2 dr flyover pastu dia ingat jalan tu dia dah booked semua lane agaknyer main terjah masuk dgn laju nak mampos n tahu2 jer keta dia dah himpit tepi keta aku kat lane tengah dan serius hampir ‘dummmmm’ la…aku cuak giler dah…mmg giler punye kereta…sempat aku hon tp lame jgk la ‘situasi’ tu sementara nak stable kan balik coz bayangkan kitorang 2keta sebelah-sebelah pd 1 lane yg sama kena balancekan takut2 terlanggar keta kiri kanan or belakang…hampeh aku jgk la yg kena mengalah kan…macam *%&^#%#…….serius klu aku tak slowdown kan keta time tu memang urghhh…alhamdulillah mujur perasan awal n cepat…time org blk keja confirm la banyak keta, ape ko ingat ko sorang jer nak cepat…….-dah closed case-

….

(apepun ‘menyampah’ itu aku yg pilih so jadi la sentap dgn hal2 mcm ni…tp klu aku neutralkan balik hati ni…no hal la beb, small matter….byk lg hal yg lebih besar…)

Advertisements