Tags

, , , , ,

hemm..dulu kat Shah Alam ni yg ade Bukit Cherakah/Bukit Cahaya Seri Alam…sekarang ni sek.7 tu dah crowded giler kot…segala jenis butik ade..beauty salon bagai…segala jenis kedai makan/cafe ade…petang2 penuh sesak org kat tasik tu..huhu.. yg menambahkan lg kemeriahan bila wujudnya i-city…..dulu masa awal2 dtg i-city ni free jer…antara view awal2 dulu..

….

i-city sekarang dah ada macam2 plak…masuk pun dah kena bayar parking n yg lain2 nak main kalau guna kad i-city tu lg mudah kira mcm ala2 kad Touch n go bleh top up balance…senang nak masuk mane2 just guna kad tu x perlu beratur nk beli tiket kat kaunter…kad tu bleh guna utk ramai2 pun sebab klu 5 orang nak org yg jaga gate tu scan la kad tu 5 kali…huhu…ni gambar i-city yg baru dah ade macam2 mainan…tapi i x try lg i-city waterworld tu & belum masuk lg Trick Art Museum…just dah masuk Snowalk & dah naik Ferris wheel yg tinggi itu..huhu…

view from top of the Ferris wheel…huhu..

Ferris wheel, i-city

Ferris wheel, i-city

….

so pada yg belum berkunjung lg…sila la survey2 info dr website i-city ->   http://i-city.my/overview/i-ticket

….

senang jer nak pergi sini…cik google map ade kan…x pun papa Garmin si gps…huhu…klu dari Federal Hiway terus jer sampai jumpa exit Padang Jawa/i-city…t.lite amik kanan terus sampai jumpa t.lite (yg dpn gate uitm tu) just susur kiri nanti nampak la signboard i-city tu…klu dr NKVE terus jer sampai last keluar tol Bukit Raja amik susur kiri ke shah alam..keluar jer masuk simpang pertama kiri tu terus lepas t.lite nanti nampak la signboard i-city belok kanan…….huhu….k have fun!…. 😉

….

[*klu nak jimat bawak la sarung tangan sendiri, stoking tebal sendiri, kasut tutup yg bersesuaian…kalau tak memang kena sewa or beli kat situ…klu bwk barang2 beg semua kena la simpan dlm locker yg disediakan kena bayar yer…baju sejuk tu mmg sewa jer la kat situ xkan nak angkut baju tebal eskimo tu kan…hehe…]

Advertisements