Tags

, , , ,

percutian ke singapore bertiga dgn 2 lg member yg kaki jalan..best.. 😉

USS

USS

…..

souvenir.. ;)

souvenir.. 😉

hasil pembaziran duit membeli souvenir2 dlm USS..huhu…setiap point ade souvenir yg tersendiri so layankan jer la..hehe…i’m addicted to Snow globe…huhu…sukaaa sgt (cuma nk beli yg besar x termampu den so beli yg comel2 jer la..)…;)

macam kitorang, 1st round memang kitorang ikut route sbelah kiri so layan masuk semua tempat utk main or tgk movie dll…dah abis pusing then 2nd round baru kitorang membeli-belah plak…huhu..maklum la kitorang masuk seawal pagi USS open…seharian dlm tu sampai hari nak gelap…[dun worry dalam USS ada surau kat area Ancient Egypt..]….beg galas kitorang tinggalkan dlm locker kat luar sebelum msk USS tu sbb kat dlm mahal sket…kitorang just bawak masuk handbag tapi nanti time nak main roller coaster pun kena tinggal dlm locker kat situ jgk…so pandai2 la bajet duit utk locker2 yer….oh ya jgn lupa amik map uss tu masa time kat gate masuk tu & flyer tentang show2 yg ada dalam tu….

….

Madagascar, uss

Madagascar, uss

so we all start dgn Madagascar…(klu dah sampai cni x main semua rugi la kan..hehe..tp klu yg mcm budak2 sgt n x berbaloi nak beratur tu mmg kitorg skip la)…mcm ni time ni x ramai so kitorang layan jer naik bot masuk dlm gua…ok la klu budak2 mesti suka…;)

…….

The Lost World, USS

The Lost World, USS

Next, ke The Lost World plak…..beratur agak panjang sket la utk naik Canopy Flyer...sebab sekali naik hanya utk 4 orang…(tapi tak berbaloi kalau korang nak guna express pass (bagi yg beli la) kat cni…baik korg guna utk tempat lain yg lebih berbaloi yer…)…kejap jer dia pusing tapi boleh mendebarkan jantung gak la sebagai starter sebelum naik roller coaster yg lebih mencabar kan…hehe…

canopy flyer, USS

canopy flyer, USS

Lepas tu, kitorang beratur plak utk Jurassic Park Rapids Adventure…..haaaa ni menarikkk!!…make sure u all dah bawak disposable nye baju hujan tu (poncho)…beli siap2 kat M’sia la murah sket..beli la kat 7e ke watson ke guardian ker, etc…kat situ ade jgk tp mahal sket la…huhu…sebab korang akan basahhh time ni…hehe…kalau pakai kasut mmg bleh lencun la..haha..tapi sempat jer kering…must try yg ni… 😉

next lepas basah2 sket tu, kitorang terus ke Waterworld utk show aksi kejar mengejar n tembak menembak atas air…..yg ni u boleh check showtime dia jam berapa k so bleh plan utk pergi yg mana dulu…time kat sini kitorang pilih utk duduk di splash zone…alang2 dah pakai poncho so merasa la basah lagi kena simbah….huhu….fun….

waterworld, USS

waterworld, USS

…..

Far Far Away, USS

Far Far Away, USS

seterusnya, ke Far Far Away zone plak….feeling ala2 princess sket…oppssss…hehe…queue for enchanted airways….jerit gak la sket naik junior roller coaster ni…huhu….ok yg cun nyer laluan utk sampai ke tempat utk naik roller coaster tu cantik mcm kat bawah ni…mostly semua tempat dia lebih kurg camni la utk beratur dia..maknanya klu org ramai mmg berpusing2 penuh dalam ‘castle’ tu….nampak time kitorang lengang jer kan…so smooth jer la lorong2 tu…huhu….

enchanted airways, uss

enchanted airways, uss

jangan skip utk Shrek 4D adventure yerrrr!!….biasanya dekat gate awal utk beratur tu ada letak time di mana u all boleh bajet masa u all berapa lama utk beratur sebelum u all dapat naik or tengok kat satu2 tempat tu…so plan la sebaiknya k….

,,,,,,

Revenge of the Mummy, Ancient Egypt, USS

Revenge of the Mummy, Ancient Egypt, USS

destinasi ke 4 masuk ke Ancient Egypt zone…..tarikan menarik pastilah Revenge of the Mummy…huhu….ni mesti try ok!!…. u all akan kecut perut bila dia reverse…uwaaaa mcm nak nangis rasa naik roller coaster dalam gelap gulita…huhu….laluan nak sampai tempat naik tu pun suram jer lampu2nya…rasa mcm x bernafas plak dlm ruang terkurung….huhu….tapi best…

next perut pun lapar….meh la singgah kat Oasis Spice cafe utk menjamu selera….

Oasis spice cafe, USS

Oasis spice cafe, USS

pizap.com13827281365731

ok lepas makan2 boleh gi solat kat surau jalan depan sket berhadapan dgn Oasis ni…Surau tu terkebelakang bangunan sket so takut x perasan lak….tempat ambil air sembahyang dalam tu sekali….tapi toilet bukan area situ tau…toilet kalau keluar dr oasis tu ke kiri..klu surau ke kanan…so pandai2 la yer….

…..

Sci-fi city, USS

Sci-fi city, USS

Human & Cyclon roller coaster, USS

Human & Cylon roller coaster, USS

haa, kemuncaknya bila tiba di Sci-fi City.…nampak x giler roller coaster nyer….huhu….yg color merah tu HUMAN roller coaster & yg color biru tu CYLON roller coaster….aku cuma naik yg Human jer tu pun rasa separuh nyawa dah…jerit sampai kering tekak kot….turun2 jer rasa nak muntah aku dibuatnyer….surrender aku wehhh…tapi member aku yg 2 orang tu pergi naik jgk yg Cylon tu nampak tak mcm dlm gambar tu kt berada dlm posisi terbalik kaki kat atas kepala kat bawah berpintal2 landasan dia…klu aku naik confirm muntah x bangun2…huhu….;P

Transformer, USS

Transformer, USS

yang palinggggg gempak & BEST!!!! should try TransformersThe Rider The Ultimate 3D Battle……wow….yg ni u all mesti plan betul2 utk masuk sini sebab queue utk masuk sini adalah sentiasa panjang…diingatkan kalau u all pergi time cuti sekolah or perayaan ker ape so make sure u all target utk serang sini dulu…sebab takut u all x sempat masuk sini or tak sabar utk beratur panjang yg amat….rugi klu terlepas yg ni…yg lain2 terlepas xpe lg tapi jangan yg ni yerrr…kitorang pergi bukan cuti sekolah or perayaan pun ramai orang jgk tapi masa utk beratur tu still reasonable lagi la dlm lebih kurang 30-40mins kot kitorang beratur gerak selangkah2 jer tapi laluan beratur tu memang pusing2 la sambil disajikan dgn teknologi2 keliling dinding tu…huhu…bersabar yer sehingga anda sampai di barisan hadapan utk menaiki kereta dan berspec mata 3D…huhu..ready utk masuk ke dunia Transformers….bersedia utk jatuh dari bangunan…utk kereta anda naiki dicampak perghhhhh best gilerrr kot…..hehe..;)

then, masuk New York zone….layan tengok Lights, Camera, Action!……kat sini korang boleh tengok cara2 pembikinan sebuah filem tu macam mane effect sound n lighting tu…terbakar camne…macam2 la….

time kat sini ada stage kat luar utk show singing n dancing….

last Hollywood zone…jalan2 dan mengambil gambar yer…posing2 yer ala2 kat negara omputih katakan…..kat area ni byk jual souvenir keseluruhannya…..

USS, Singapore

USS, Singapore

phewwww panjang nyer entry ni….huhuuu….malas nak asing2 so gagahkan diri jgk utk masukkan gambar n info yg teringat…huhu…so plan ur holiday wisely…. 😉

[just click the link for further info of USS.  http://www.rwsentosa.com/Homepage/Attractions/UniversalStudiosSingapore ]

….

Advertisements