Tags

, , , , , , , ,

emm bila time rasa nak buat keje giler sket…so bangun pagi2 & decide nak gi naik Cameron Highland wt my friend…huhu..misi adalah nak makan strawberry cicah coklat kat Kg Taman Sedia.. + posing2..+ cuci mata shopping kat night market kat Brinchang…

Image

mrr2 di pagi hari

pagi2 keluar lalu mrr2…lengang jer hiway…syok betul…then kitorang decide lalu ikut Tapah…adventure yet faster & nice view (banyak jual durian lak tu..huhu..)…lalu kawasan kampung…tapi bila dah start jln bengkang-bengkok mcm rs nak muntah pun ade..huhu…jalan sempit agak cuak bila bertembung dgn kenderaan berat..jalan tar dia pun x berapa elok sangat maklum la laluan lori turun naik kan….tapi yg best nyer bila sampai Lata Iskandar…berehat sekejap menikmati keindahan air terjun sambil celup kaki merasa kesejukan airnya…huhu…

Image

Air Terjun Lata Iskandar

….

meneruskan perjalanan dlm hujan gerimis..huhu…setibanya di Ladang Teh Bharat…berhenti jap utk posing & menikmati keindahan view ladang teh yg luas…kami x singgah minum kat sini maklum la port ni selalu ramai org + mahal kan..hehe…so kami teruskan perjalanan utk port baek punyer kat Kg Taman Sedia…agak privacy sket la..huhu…

Image

Ladang teh Bharat, Cameron Highland..

……

sempat singgah kedai cenderahati Bharat tea kat Tanah Rata…borong teh perisa strawberry…huhu…macam2 jenis perisa teh ada kat sini…dan sederet kedai2 kat cni banyak jual souvenir jgk…bleh dpt fridge magnet dan sebagainya….tapi klu nak borong kat night market pun ade jgk…

Image

kedai cenderamata, Bharat tea, Tanah Rata

…..

tibalah di Kg Taman Sedia….lupa plak nama cafe ni…tapi berdepan dgn Yz agro farm la….nampak kat gambar yg atas bukit tu sblah kanan…naik tangga sket masuk kebun strawberry sket…sampai cafe terus order…kelaparan dah dlm hujan2 ni….

Image

Kg Taman Sedia, strawberry farm

Image

Strawberry cicah coklat + hot strawberry tea

well, 1 set strawberry cicah coklat tu RM12 then 1 teko air teh strawberry tu RM5…..layanlah makan n minum sampai kembung…huhu…time2 hujan bertambah la kesejukannya memang terbaekkk la minum petang camni…huhu… ada lain2 lagi menu kat sini macam scone pun ade….

Image

strawberry gebu2 cicah coklat

gebu-gebu kan strawberry dia…huhu…sodap bah itu….. đŸ˜‰

Image

terbaekkk strawberry coklat

…..

dah kenyang…jom merayau gi night market plak kat night market Brinchang (only on weekend but during school holidays i think everyday will got night market)….weekend jer ade klu dtg hari biasa xde ler..huhu…best sebab banyak makanan/kudap2an & banyak souvenir jgk utk dibawa balik….time ni rasenyer bateri phone pun dah low so x dpt nak snap gambar lg..+ hari hujan yg sgt lebatnyer terpaksa pakai poncho (baju hujan disposable itu..huhu..klu x bawak maka bleh la beli di kedai berdekatan dgn night market tu..huhu…petrol station kat situ satu jer maka penuh la org berkerumun yg mane nk isi minyak yg mane nk tumpg toilet yg mane nk tumpg berteduh…huhu…;P)

anyway bleh refer sini -> http://www.cameronhighland.net/night-market.htm

Image

dadih strawberry at night market Tanah Rata…

…..

suka borong souvenir kat kedai 1st skali sblah atas uncle tu jual murah2…huhu…yg pasu sepit2 tu comel n murah…then macam2 bentuk produk dr buahan2 n sayur2an ada jual kat pasar malam ni…tinggal tawar-menawar jer utk borong…huhu…sempat la jgk beli buah2n kering tu…sempat makan bayam goreng la broccoli goreng la, etc….sempat jgk borong baju Cameron Highland kat sini…hahaha…bab menghabiskan duit memang terror…huhu….;P

…..

masa utk pulang marilah pulang marilah pulang bersama2….huhu….berangkat pulang malam tu jugak lalu Tapah…sunyi dan gelap…memerlukan fokus yg tajam dan berhati-hati memandu…Alhamdulillah selamat tiba di bandaraya semula….the end.

Advertisements