Tags

, , , , , , , , ,

fuhhh..it took me few months to continue writing…huhu…next we all sewa scooter utk ke Ban Kantiang n round2 amik angin…so let me share the view on the way from Klong Nin beach to Ban Kantiang…. 😉

SAMSUNG CSC

Diamond cliff, Koh Lanta

SAMSUNG CSC

on the way to Ban Kantiang, Koh Lanta..

SAMSUNG CSC

the view on the way to Ban Kantiang, Koh Lanta..

SAMSUNG CSC

luv the view..on the way to Ban Kantiang, Koh Lanta..

perjalanan dari Klong Nin beach to Ban Kantiang agak sunyi..jarang bertembung dengan kenderaan lain…jst trees on ur left n right…jalannya agak berbukit turun naik..sampai jumpa diamond cliff then rasa macam lega sket sebab ade la nampak orang kan..lepas dari tu jumpa la view laut yg damai itu…then continue going up n down the hill till reach Ban Kantiang…

SAMSUNG CSC

Ban Kantiang, Koh Lanta..

nothing much here, we just tasted the delicious banana pancake here…like it!!

SAMSUNG CSC

delicious banana pancake bought at Wan Halal Pancake, Ban Kantiang, Koh Lanta..

2014-11-08 17.42.07

Wan Halal Pancake, Ban Kantiang, Koh Lanta..

actually u can go further to the light house tapi time kitorang ni dah nak senja sangat so tak sempat and kitorang plan to go to koh lanta old town (fishing village) tp dah malam & quite far from klong nin so tak sempat…hemm…

dah kenyang then we went to town Ban Saladan again…jalan2 menghirup udara malam…hehe…by d way there’s some rule here in town, look at that signboards..

u will see they park the motorbike/scooter at one side of the road and the other days at the other side of the road…huhu..actually nak pergi night market kat Ban Saladan ni kononnya tapi sampai2 je orang dah kemas dah nak tutup so cari la makan kat stall2 yg ada kat town tu…ada jual kebab, pancake, sate, etc….so we all try sate…

SAMSUNG CSC

sate at Ban Saladan, koh Lanta…

then balik ke Klong Nin beach….we saw some guest release the sky lantern to the air…

…………..

next morning just walking from Pak Gasri guesthouse to the 7E area to get some breakfast..

SAMSUNG CSC

at Klong Nin beach, Koh Lanta..

SAMSUNG CSC

at Klong Nin beach, Koh Lanta..

we also tried green chicken curry at one of the stall near the 7Eleven….

2014-11-09 12.23.21

yummy thai green chicken curry..

…..

then, kitorang naik van utk ke terminal bas krabi sebelum naik bus which is actually an open air truck but they called it bus…sebenarnya pada awalnya kitorang tersalah tarikh beli tiket van utk ke krabi..sungguh sedeyyyy haha sebab masing2 tak perasan date tu…so mintak org guesthouse call kan tempat yg kitorg book van tu utk set lain utk pick up kitorg..tu yg terlambat sket lari jadual asal..apepun nasib sempat jugak naik feri kalau terlepas feri lagi satu hal kan…macam biasa beratur feri memang lame…ingatkan van terus hantar ke aonang rupenyer sampai terminal bas je so naik bas (truck yg seat kat belakang tu) ke Aonang..ok la tambang murah..kebetulan sekali dgn chinese malaysian 2 orang lagi sorang keje kat singapore..so chit chat la ngan diorang…huhu…akhirnya sampai juga ke hotel kami di Aonang…

2014-11-09 17.49.41

Aonang Cozy Place hotel, Krabi..

we booked this hotel thru sawadee.com and we got really good deal..cheap price for this big room.. puas hati…this hotel just in front the Haleeva hotel….

2014-11-09 17.41.25

Aonang Cozy Place hotel just in front the Haleeva hotel…

ok from here, if u want to go to the beach and shopping then go to the right but for muslim to have some food for dinner or breakfast then just walk to the left and will reach the mosque, the stalls just around that area….time weekend ada night market here…so kami jalan kaki ke kiri and reach the Aonang walking street (night market)…here u can buy cheap souvenirs (t-shirt, fridge magnet, etc)…

2014-11-09 21.27.13

fridge magnet Krabi

we’ve tried french toast stick..hehe…

……………………..

next morning we’ve our breakfast near the mosque….exercise pagi2 jalan kaki..

 

SAMSUNG CSC

breakfast kat stall near the mosque..

lupa dah nama pakcik tu..anyway he can speak malay…;-) kat sini pun we all layan minum cha yen…hehe…ok ni view depan kedai makan tu…

2014-11-10 07.59.27

view of the cliff in front the stall…

…..

ok dah panjang kot…continue next entry for island hopping…

[banyak entry baru tak sempat nak type..dah nak basi dah cite bangkok, boracay, aceh, etc…nanti sambung…]

………………….

 

 

 

 

Advertisements