Tags

, , , , , , , , , ,

sampai2 semalam we all dah terus survey pakej island hopping yg byk dijual sepanjang jalan..most of the price are just the same so just choose n follow your heart…;-)

……..

early in the morning, the van picked up us at the hotel..they gave some briefing at the aonang beach…melepak la pagi2 tepi pantai tu sebelum naik boat masing2…

CAMERA

waiting at Aonang beach..

we took the phi phi island tour package (include lunch)..just around 1100-1200bath..

CAMERA

first point- national park..

SAMSUNG CSC

posing time at the national park…

SAMSUNG CSC

this kind of boat is much cheaper..

next destination for snorkeling…but just frustrated takde ape sangat..weather pun tak ok so view dasar laut sangta la kabur dan tak banyak ikan n coral pun macam mati jer..hemmm….

next-viking cave…

SAMSUNG CSC

viking cave..crystal clear water..

SAMSUNG CSC

crystal clear water at viking cave area

2014-11-10 12.22.57

crystal clear water at viking cave area

the water is so so blue turqoise emerald color how should i say..haha..just beautiful…but the place already been private properties so we just can pass by only & took some pictures..

then, relaxed at Maya Bay…(got public toilet here..)..

SAMSUNG CSC

Maya Bay..

SAMSUNG CSC

Maya Bay..

last, we had lunch (buffet type) at Phi Phi island and just wander around the island..(besar jugak la phi phi ni sampai kitorang ter’confuse’ jugak nasib sempat berlari macam orang giler to the other side of the island berkejar ke boat yg dah nak berlepas..huhu…)

SAMSUNG CSC

at Phi Phi island..(the other side of the island)

CAMERA

at Phi Phi island..(the other side of the island)

the island have 2 side of the long beach…haha tu yg buat kitorang confuse tu boleh tak perasan dah berjalan to the other side of the island…hehe…

ok balik boat berhenti kat tempat lain bukan tempat naik tu…so time kat sini yg boring gilerrrrr tunggu pengangkutan utk hantar kami balik ke hotel….lama gilerrr kot kitorang kena tunggu…tak sistematik betul..hemm…

SAMSUNG CSC

time to go back to the hotel..

here the view of Aonang area…so dah balik hotel siap2 boleh round the Aonang area jalan kaki jer…banyak kedai makan n kedai shopping sepanjang2 jalan…larat tak larat jer nak berjalan…kalau malas jalan boleh naik macam2 pengangkutan ada…ade bus (songthaw yg truck tempat duduk kat belakang tu) or naik tuktuk or boleh sewa motorsikal…

SAMSUNG CSC

the busy Aonang area..

SAMSUNG CSC

sunset at Aonang..

……

jom dinner time…kitorang dinner kat restoran atas sket dari masjid tu still kedai pakcik tu (pagi dia sedia breakfast kat depan masjid n bila malam pulak kat kedai depan sikit tu lupa nama plak..huhu)…photo banyak ambil dari camera ET…credit to ET..;-)

ok done….next morning kitorang check out seawal subuh sebab flight awal pagi….trip to krabi in memory….

 

Advertisements