Travel: Penang-Hua Hin-Cha Am-Bangkok(Hua Lamphong)-Maeklong-River Kwai bridge-Thamkrasae bridge-Lop Buri..Part 8

Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

never get bored captured train photo again n again…

SONY DSC

~travelling by train Thonburi-Namtok..

SONY DSC

smile face

when u are looking at smiley face, automatically u will smile too… be happy always…😉

when the train arrived at Namtok station, i just ran out to the counter and bought the train ticket to Thonburi…100baht/person

SONY DSC

~train ticket Namtok to Thonburi..

SONY DSC

the view

SONY DSC

~view travelling by train Thonburi to Namtok..

see…all people with gadgets to capture the view….we might have different interests (some might find the view just so-so)…for me i just luv this trip…i appreciate every single moments…

SONY DSC

~view travelling by train Thonburi to Namtok..

then, we arrived at Thonburi station at night and it took about 20mins for us to get a taxi….taxi to Ratchaburi costs us 75baht..kitorang dinner tomyam dgn nasi 180baht….then balik amik taxi to Hua Lamphong 55baht

……………..

next morning yeahhh the last mission for our trip –> Sunflower field Lop Buri…train ticket Hua Lamphong to Lop Buri = 28baht/person…just enjoy the morning view on d way to Lop Buri….

SONY DSC

~morning view travelling by train Hua Lamphong to Lop Buri..

SONY DSC

~morning view travelling by train Hua Lamphong to Lop Buri..

SONY DSC

~view travelling by train Hua Lamphong to Lop Buri..

SONY DSC

~sunrise..view travelling by train Hua Lamphong to Lop Buri..

SAMSUNG CSC

~sunrise..travelling by train Hua Lamphong to Lop Buri…

makin lama train makin penuh sesak dengan pelajar sekolah  (maklum la kitorang pergi tu hari kerja naik train pagi2 buta memang time orang gi kerja..sesak barat dalam train..)…

SONY DSC

~busy people, morning at Lop Buri train station..

SAMSUNG CSC

at town (Lop Buri)

when we arrived at Lop Buri train station then bought some drinks at 7e while searching for transport to go to the sunflower field…here we met another travel buddy (solo traveller) joined us to lop Buri sunflower field…lepas negotiate dengan uncle kat situ yg kata dia boleh bawak gi sana dan bagi harga yg kira ok la…so kitorang pun ok jer la sekali tengok pick up truck tu…open air kitorang duduk kat belakang truck tu berempat….150baht/person travel by open air pick up truck…luckily not raining…haha..

vlcsnap-2016-07-21-03h48m48s5

~happy face..

vlcsnap-2016-07-21-03h50m45s251

~at Lop Buri town…

vlcsnap-2016-07-21-03h43m46s168

~at Lop Buri town…monkeys everywhere..

vlcsnap-2016-07-21-03h44m25s232

~at Lop Buri town…

bila sampai je memang kiri kanan ladang bunga matahari seluas mata memandang….ada yg comel kecik2 lagi ada yg dah tinggi sampai sama tinggi ngan kita or lebih tinggi lagi…huhu…

SONY DSC

~view of Sunflower field, Lop Buri…

SONY DSC

~view of sunflower field, Lop Buri…

SONY DSC

~view of sunflower field, Lop Buri…

SAMSUNG CSC

~sunflower (captured by et)

SONY DSC

~view of sunflower field, Lop Buri…

SAMSUNG CSC

~sunflower field, Lop Buri…

SAMSUNG CSC

~sunflower field, Lop Buri…

CAMERA

~sunflower field, Lop Buri…

CAMERA

~sunflower field, Lop Buri…

lepas berposing sakan kat sini…then nak gerak balik uncle tu bawak singgah temple kat atas bukit tu ada banyak burung merak…..

SONY DSC

~posing time at sunflower field, Lop Buri…

SONY DSC

~posing time at sunflower field, Lop Buri…

dah penat posing so back to railway station..uncle dropped us at halal muslim restaurant in front the railway station (also got mosque here)….kitorang makan chicken rice 40bahth/person

SONY DSC

~lunch chicken rice..

lepas tu kitorang just cross rel keretapi tu untuk gi ke stesen semula tunggu train ke bangkok dijadualkan jam 11.04….

SONY DSC

in front lop buri railway station

SONY DSC

~train schedule..

sampai kat Hua Lamphong kitorang terus naik MRT to Sukhumvit [28baht/person] for our dinner at Usman Thai Muslim Food Restaurant, Sukhumvit 22, Bangkok….lepas turun dari MRT tu sila la menapak kedalam sikit then kena perhati betul kedai tu ada kat lorong kecik sebelah kiri berdepan dengan hotel alamak dah lupa plak…huhu…refer the bussiness card for the map…

SONY DSC

~Usman Thai Muslim Food Restaurant, Sukhumvit, Bangkok..

SONY DSC

~Usman Thai Muslim Food Restaurant, Sukhumvit, Bangkok..

SONY DSC

~Usman Thai Muslim Food Restaurant, Sukhumvit, Bangkok..

total all about 855baht…..kenyang…nice food….ok untuk kitorang yg kelaparan ni…huhu…k sambung next…………………..

 

 

 

Travel: Penang-Hua Hin-Cha Am-Bangkok(Hua Lamphong)-Maeklong-River Kwai bridge-Thamkrasae bridge-Lop Buri..Part 7

Tags

, , , , , , , , , , , ,

i’m not good in writing but i just luv to write whenever i have free time…plus with a good mood…;-)

continue from the previous post…bukan senang kitorang nak sampai ke chatuchak market dari maeklong tu…huhu…eventho we’ve studied or prepared for this trip n already have a rough itinerary but the real situation u will faced some unpredictable situations..well tu la namanya travel…experience dengan situasi2 yg tak terjangka n try find out the solutions…

so dari maeklong tu kitorang wandered around the town and found the minivan that could take us to the Bangkok bus station which costs us 70baht/person

SONY DSC

~on the way back to Bangkok from Maeklong..

lepas tu, minivan tu berhenti kat terminal bus which kitorang have no idea kat celah mane ntah kan…next from that terminal bus station (which i have no idea what’s the name of that terminal), we took another minivan to chatuchak which costs us 35baht/person….we taught the van will drop us at chatuchak market but sadly not..haha…we saw the chatuchak market on right side of the road…boleh je kalau van tu berhentikan kitorang kat tepi jalan tu dan kitorang naik jejantas lintas ke seberang jalan sampai chatuchak tu..hemm….the van then stopped at the terminal bus station(about 5-10mins from chatuchak market)….again we wandered around the terminal and there also got some street market..we asked one of the seller there which could speak english untuk guide kitorang macam mana nak ke chatuchak market daripada situ…he suggested that we take a bus (i forgot the bus number code..tapi kat terminal tu banyak je bus yang boleh berhenti kat chatuchak market tu..)..tapi yang aku beli kat kaunter tepi sekali dekat dgn bus tu tak ingat dah kaunter nombor berapa…tiket bus 11baht/person….

SAMSUNG CSC

~arrived at Chatuchak weekend market..

safely arrived at Chatuchak weekend market….kelaparan…meround cari kedai makan halal dulu sebelum melilau nak shopping…kitorang decide makan ringan je la alas perut nanti balik bangkok town baru melantak banyak sket..huhu…

SONY DSC

~view at chatuchak market..

SONY DSC

~halal food at Chatuchak weekend market…

SAMSUNG CSC

~halal food at Chatuchak weekend market…

then kitorang masuk tiap lorong-lorong kecil yang sangat banyak itu boleh sesat dalam market ni nak cari pintu keluar..haha…so kitorang beli t-shirt yg sama untuk pakai esok hari..huhu…costs us 120baht/t-shirt (long sleeve)…..

dalam ni tak banyak gambar pun amik sebab sibuk mata melilau tengok macam2…boleh dikatakan tiap lot kedai yang ada sepanjang2 lorong2 dalam ni semuanya berlainan jenis tau…lain brand2 diorang tersendiri…lain konsep, lain fashion, lain design, eh macam2 la panjang lak nak cerita…ni pun kitorang tak tawaf abis…pengsan..panas…huhu…

ok time balik kitorang naik atas jejantas berposing jap dari atas jejantas..haha..kitorang turun ke seberang jalan untuk ambil taksi utk terus direct to MBK plaza which costs us 100baht/taxi….

SONY DSC

~foodcourt at MBK plaza…

SONY DSC

~foodcourt at MBK plaza…

SONY DSC

dah kenyang, kitorang balik naik taxi dari MBK plaza terus ke @hualamphong hostel…costs us 50baht/taxi

…………..

the next day, early in the morning we’re ready for another train adventure trip…we took taxi to Thonburi train station costs us 73baht/taxi

SAMSUNG CSC

~Thonburi train station..

we bought train ticket Thonburi to Namtok = 100baht/person…sementara nak tunggu train yang lambat lagi nak sampai…so kitorang jalan-jalan pusing kat pasar pagi yang memang kat area train station tu je..memang riuh dengan orang berbelanja di pasar basah di pagi hari..huhu…

SONY DSC

~train ticket Thonburi to Namtok..

SONY DSC

~wet market at Thonburi train station..

SONY DSC

~food at morning market thonburi train station..

SONY DSC

~at Thonburi train station..

kelakar kat sini bila kitorang berlari-lari anak berebut nak naik train dengan orang tempatan..haha..lawak..ok layan view sepanjang perjalanan…mostly view aktiviti pertanian…macam2 tanaman…view bukit bukau…rumah2 kg…memang layan tengok view luar n view dlm train…lama perjalanan ni…pergi dan balik makan masa seharian…letih tapi puas…

SONY DSC

~travelling by train Thonburi-Namtok..

SONY DSC

Travelling by train Thonburi-Namtok..

SONY DSC

~travelling by train Thonburi-Namtok..

SAM_1297.JPG

travelling by train Thonburi-namtok

SONY DSC

~travelling by train Thonburi-Namtok..

SONY DSC

~travelling by train Thonburi-Namtok..

SONY DSC

~happy face..

SAMSUNG CSC

~at river Kwai bridge..

setelah berjam-jam perjalanan so sampai la kat River kwai bridge…tapi kami tak turun kat sini…mostly memang ramai akan turun kat sini utk berposing kat river kwai bridge ni…dan kat sini banyak jualan jugak..kitorang just lalu je kat sini tapi keretapi berhenti lama jugak untuk orang turun n naik kan….just ambil gambar dr train je….

SONY DSC

~at river Kwai bridge..

SAMSUNG CSC

~at river Kwai bridge..

SONY DSC

~at River kwai bridge

lepas river kwai bridge train teruskan perjalanan sampai ke Namtok station…next will be more exciting…the train will pass thru the long wooden Tham krase bridge (Death railway)..such an unforgettable experience….i took more videos than photos…hehe..

SAMSUNG CSC

~at Tham krase wooden bridge (death railway)

2015-01-04 13.24.19

~at Tham krase wooden bridge (death railway)

2015-01-04 13.23.56

~at Tham krase wooden bridge (death railway)

walaupun agak ngeri jugak kalau tengok bawah jambatan kayu je railway tu..huhu..tapi yakin yang ianya kukuh…lagipun time kat sini train akan lalu dengan lemah gemalai super slow sampai la lepas wooden bridge ni baru train laju semula….tapi kena careful jugak..seronok sangat keluar kepala kalau tak perasan boleh terhantuk kat baru2 tepi tu….apepun nice view masa kat sini…tenang…

SAMSUNG CSC

~at Tham krase wooden bridge (death railway)

SAMSUNG CSC

~Thai-Burma railway starting station..

SONY DSC

~at Tham krase wooden bridge (death railway)

SONY DSC

~at Tham krase wooden bridge (death railway)

SONY DSC

~at Tham krase wooden bridge (death railway)

SONY DSC

Thamkra sae station

SONY DSC

~at Tham krase wooden bridge (death railway)

SAMSUNG CSC

train from thonburi to namtok..

SAMSUNG CSC

~at Tham krase wooden bridge (death railway)

kat sini ada macam pusat pelbagai aktiviti…lupa nama dia…dan ade penginapan atas air jugak kat sini..ada water acitivities kat sungai tu…dari tham krasae ke wang pho akan nampak view sungai tu….

SAMSUNG CSC

~at Tham krase wooden bridge (death railway)

SONY DSC

wang pho station

SONY DSC

~nice view

SONY DSC

view on d way to Namtok station..

SONY DSC

view on d way to Namtok station..

will continue next post….

Travel: Penang-Hua Hin-Cha Am-Bangkok(Hua Lamphong)-Maeklong-River Kwai bridge-Thamkrasae bridge-Lop Buri..Part 6

Tags

, , , , , , , , , ,

continue……..

SAMSUNG CSC

~signboard to Banlaem train station..

meneruskan berjalan kaki menuju ke Ban Laem railway station ….nak kata dekat tu tak la dekat sangat dan tak la jauh sangat…tak terasa sangat kalau mata korang sentiasa menikamati pemandangan keliling..hehe…careful jugak sepanjang jalan tu banyak jugak la anjing berkeliaran tapi kebiasaannya anjing2 kat sini tak bising la buat dunno jer lalu…tapi yang kelakarnya yang buat kitorang berlari macam nak kena tinggal keretapi bila tourist sorang tu lambai tangan kat kitorang macam suruh cepat2 cehhh padahal bila sampai stesen berzaman lagi train nak sampai…sabor jer la…haha…

SONY DSC

~on the way to Ban Laem train station..

SONY DSC

~on the way to Ban Laem train station..

ok akan lalu lorong2 akan lalu kiri kanan rumah local people…lepas tu bila dah berlari memang tak sempat la nak amik gambar..haha..tau tau jer dah sampai dah stesen ni…looks classic & old….

SONY DSC

~Ban Laem train station..

SONY DSC

~Ban Laem train station..

so gi kaunter dan beli tiket…reminder mereka tak tahu berbahasa inggeris so pandai2 la yer untuk berkomunikasi…dan please prepare coins or duit kecil yang boleh kalau tidak nanti korang tak dapat beli tiket sebab diorang takde duit tukar so camne pun kena jugak sediakan duit kecil..huhu…ticket BanLaem to Maeklong = 10baht/person

SAMSUNG CSC

~train ticket Ban Laem-Maeklong..

sementara tunggu train sampai apelagi duk perhati keliling la kan…most of them kat sini pakai tight & stokin camtu…

SAMSUNG CSC

~view at BanLaem train station…

SONY DSC

~Ban Laem train station..

2015-01-03 08.01.17

~view at Ban Laem old train station..

SONY DSC

~Ban Laem train station..

menunggu ketibaan keretapi….

SONY DSC

~view at BanLaem train station…

jom naik train…duduk tepi tingkap amik angin tengok view sepanjang perjalanan….

 

2015-01-03 08.14.33

~inside the train on d way to maeklong..

vlcsnap-2016-06-17-18h21m01s157

~view on d way to maeklong by train..

vlcsnap-2016-06-17-18h20m54s82

~view on d way to maeklong by train..

arrived at Maeklong railway station…crowded with so many people…and also many tourist…i also record a video..will share later…so layan la gambar2 ni dulu…so close kan…sipi je diorang ni dengan train…sebab tu la diorang panggil the most dangerous market in the world…haha..tapi takde la dangerous sangat pun sebab train tu bila sampai je sini memang dia lalu slow je sebab dah nak sampai stesen pun….

vlcsnap-2016-06-17-17h38m51s201

~view when the train passes thru the Maeklong railway market…

vlcsnap-2016-06-17-17h39m03s64

~view when the train passes thru the Maeklong railway market…

ni tengok crowded giler kot…ramai giler manusia…dah macam tengok show pulak..hehe…kita yg dalam train ni agaknye masuk dalam semua camera diorang ni…hahaha….

vlcsnap-2016-06-17-17h39m06s98

~view when the train passes thru the Maeklong railway market…

vlcsnap-2016-06-17-17h39m09s127

~view when the train passes thru the Maeklong railway market…

vlcsnap-2016-06-17-17h39m57s96

~just arrived at Maeklong railway station…

vlcsnap-2016-06-17-17h36m36s130

~cute train with cute painting…

sampai dekat stesen maeklong ni memang bersesak-sesak la jawabnye…ada kedai jual2 baju, souvenir bagai jugak dan target kitorang nak ke pasar basah maeklong ralway market tu la so nak view dari bawah pulak bila train tu patah balik jap lagi….

SONY DSC

~arrived at Maeklong train station..

2015-01-03 10.27.27

~schedule train at Maeklong market..

jom jalan-jalan cuci mata kat pasar basah diorang ni…kat malaysia bukan main bercinta nak jejak pasar basah, kat tempat orang lak slumber je gi pasar basah..haha…sebab jalan atas railway tanpa risau kena langgar kat tengah pasar ni…haha kata nak experience kan…jom jalan…

2015-01-03 10.18.15

~view at Maeklong railway market…

SONY DSC

~Maeklong market..

SONY DSC

~tamarind (asam jawa) at Maeklong market..

layan gambar lagi dan lagi….

SAMSUNG CSC

view at Maeklong railway market…

SAMSUNG CSC

view at Maeklong railway market…waiting for the train to passes by..

see..all tourist excited to capture a moment when the train passes by….penjual semua dah bersedia tarik khemah bila train nak lalu…dan diorang punye table semua beroda so senang nak tolak tarik…lepas je train lalu laju betul diorang tolak balik n sekelip mata khemah terpasang balik…huhu….kagum lak…hari2 camni…memang sentiasa alert la dengan jadual train…sehari kalau tak silap dua kali la train ke sini…so diorang akan tolak tarik tu sebanyak 4 kali la sehari…masa train sampai dan masa train berlepas semula….

SAMSUNG CSCview at Maeklong railway market…after the train passes thru the market..

SAMSUNG CSC

~everybody waiting for the train passes thru the Maeklong railway market..

SONY DSC

~Maeklong market..

yang kat bawah-bawah yang dalam talam/dulang tu diorang biar je tak alihkan sebab tak kena pun..hehe…kitorang kena jerit jugak la dengan penjual kat situ sebab ketengah sangat diri nanti tak pasal kena langgar sia-sia je…haha…apelagi kena masuk sikit kedalam kedai diorang la betul2 sipi je train tu dengan kitorang…huhu…

SAMSUNG CSC

~view at Maeklong market..

SONY DSC

~known as the most dangerous market- Maeklong market..

SAMSUNG CSC

~train passes thru the Maeklong railway market..

ha nampak betul2 sipi je kan…suka sangat dapat experience ni walau perjalanan nak sampai ke sini yang agak adventure dan merenyahkan tapi puas hati…once in a lifetime…tapi kalau korang nak senang dari Bangkok tu boleh je korang naik van dia akan bawak direct terus ke sini tapi korang tak merasa la experience dari dalam train cam kitorang ni…ecehhh…haha…layan je la….

SONY DSC

cari van utk ke Bangkok..

so balik plak kitorang dah tak larat naik train so nak cepat naik van la plak sebab nak kejar ke Chatuchak weekend market pulak…naik van ni ade cerita nye jugak…maklum la bahasa masing2 macam ayam ngan itik kan…haha….kitorang menapak kedepan sket dari area market tu kat jalan besar sket untuk cari van ke Bangkok yang boleh drop ke Chatuchak market tu…hemm…nanti sambung cite ek…

….

 

Travel: Penang-Hua Hin-Cha Am-Bangkok(Hua Lamphong)-Maeklong-River Kwai bridge-Thamkrasae bridge-Lop Buri..Part 5

Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

meh kita sambung cerita lagi..sementara tengah ada mood nak menaip ni…

SAMSUNG CSC

~travelling by train from Cha-Am to Bangkok..termenung jauh..

SAMSUNG CSC

~travelling by train from Cha-Am to Bangkok..

SAMSUNG CSC

~travelling by train from Cha-Am to Bangkok..

nampak tak crowded macam naik bas zaman2 study dulu..huhu…ni banyak lagi stesen yg akan disinggah dan makin bertambah-tambah lagi orangnya..bayangkan berdiri berjam-jam jam jammmm….lame giler kot…kita yg naik LRT berdiri dari kl sentral ke kelana jaya pun rasa dah lenguh ni kan hampir 5 jam berdiri….huhu…sepanjang tu jugak orang2 jual makanan n minuman sentiasa lalu dari depan kebelakang dan pusing balik dan berterusan sampai la ke stesen Hua Lamphong…phewww…

IMG_20150102_153117

~travelling by train sambil merenung masa depan…

IMG_20150102_151818

~travelling by train from Cha-Am to Bangkok..

after 5 hours, we arrived at Hua Lamphong train station, Bangkok…banyak sangat laluan train kot kat sini…boleh keliru…

vlcsnap-2016-06-04-19h16m04s117

~arrived at Hua Lamphong train station, Bangkok..

SAMSUNG CSC

~arrived at Hua Lamphong train station, Bangkok..

i will share the video later…will upload on youtube..😉 so at the main exit, took exit 2 on left side, using underpass to go to @Hua Lamphong hostel..we stayed here coz it’s easy to go to other places by train or by MRT…

vlcsnap-2016-06-04-19h48m31s130

~took left turn from the main entrance to exit 2 underground tunnel…

vlcsnap-2016-06-04-19h49m19s107

~underpass from Hua Lamphong train station to MRT and to cross to the other side of the road..

ok lepas keluar kat main entrance Hua Lamphong train station tu kitorang ke kiri lalu exit 2 turun bawah lalu tunnel untuk cross ke seberang jalan di mana terletaknya @Hua Lamphong hostel…masa turun je escalator terus kena lalu security scanner dan ada pegawai jaga juga kalau meragukan then beg akan diperiksa….teruskan lagi berjalan n terus berjalan…tak jauh pun…

IMG_20150102_190715

~walk thru the underground tunnel to cross to the other side of the road..

vlcsnap-2016-06-04-19h51m04s133

~underpass from Hua Lamphong train station to @Hua Lamphong hostel…

vlcsnap-2016-06-04-19h52m04s214

~street hawker..

keluar je dari tunnel, terus hidung terbau makanan..huhu..dah la kelaparan…lalu sebelah stall jual banana pancake…tak jauh depan tu jer hostel kami…

vlcsnap-2016-06-05-08h16m36s149

~after walk thru underground tunnel..

CAMERA

~arrived at @Hua Lamphong hostel…

tadaaaa….dah sampai @Hua Lamphong hostel seberang jalan je dari railway station…lepas settle check in & payment semua terus naik bilik guna lif yg super slow…huhu…bertabah la….guna tangga lagi laju..hehe..

CAMERA

~interior inside the @Hua Lamphong hostel..

CAMERA

~the old version of elevator at @Hua Lamphong hostel..

2015-01-02 19.35.01

~view of our room at @Hualamphong hostel..

lepas letak barang semua…so perut pun dah lapar..terus turun semula ke underground tunnel untuk naik MRT….kitorang plan nak pergi makan di area Soi 7 di mana banyak terdapat kedai makan muslim dan di lorong ini juga terdapat masjid Darul Aman…

so first beli tiket MRT ke Sukhumvit =28baht then tukar naik BTS Sukhumvit ke Ratchatewi = 31baht…..pastu menapak pening2 lalat juga la kitorang nak cari lorong tu..haha…ade la kitorg baca blog org lain yg ade bagi arahan step by step so follow je la…jalan sket la tak la jauh sangat..hehe… [jangan lupa ambil flyer or print siap2 laluan MRT, BTS semua la yg ada..)

IMG_20150102_210603

~buy BTS ticket..

vlcsnap-2016-06-05-12h41m14s208vlcsnap-2016-06-05-12h40m48s211vlcsnap-2016-06-05-12h41m42s234

ok lepas menapak cari Soi 7 ni akhirnya jumpa jugak lorong kecil ini… (Soi 7, Petchaburi road)…this is the view of the Soi 7…just a small alley got few small muslim stalls and also a mosque…

SONY DSC

~at Soi 7..famous as muslim street (mosque ‘Darul Aman’ here)

SONY DSC

~at Soi 7, Petchaburi road..(halal muslim food)

vlcsnap-2016-06-05-12h42m09s254

~at Restoran Ali Selatan, Soi 7…

SONY DSC

~lauk ayam di Ali Selatan, Soi 7..

SONY DSC

~lauk daging, Restoran Ali Selatan, Soi 7..

3 orang punya makan dalam 210baht…dah kenyang jom balik naik tuk tuk (100baht)…yg hampehnya dia berhentikan kitorang seberang jalan…satu keje lak kitorang berpusing nak seberang jalan untuk ke hostel…dah tengah malam so dah ramai gelandangan mula mencari tempat tido masing2 sepanjang jalan kiri kanan….dan yang beratur tidur kat railway station pun ramai…phewww….hostel kitorang stay tu pun lock pintu dia bila dah tengah malam…sebab dia bagitau area tu agak bahaya di tengah malam…

SONY DSC

~back to our hostel by tuk tuk..

SAMSUNG CSC

~traffic in Bangkok at night..

…………………………………………………………………………………………………..

the next day, awal pagi dah keluar ke railway station untuk cari tiket ke Maeklong market tapi aku dah lupa sebab ape aritu samaade keretapi takde ke maeklong ke or camne ntah dah tak ingat yang pasti kitorang tak dapat tiket kat railway station so kitorang terus tukar ke plan B iaitu ikut route yang lebih adventure sket..haha…

so we took taxi to Wong Wian Yai station cost us 57baht… then, bought train ticket to Mahachai station cost 10baht per person… Wong Wian Yai train station is just a small train station,,looks old..

SONY DSC

~at Wong Wian Yai train station…

SAMSUNG CSC

~train ticket from Wong Wian Yai train station to Mahachai station..

SONY DSC

~street stall at Wong Wian Yai train station…

SONY DSC

~street stall at Wong Wian Yai train station…

mencuci mata di pagi hari melihat kesibukan warganya di pagi hari…kedai2 di sepanjang stesen keretapi ini telah dibuka seawal pagi…masih gelap lagi keadaan di sini masa kami sampai…..bila memilih route yg lebih adventure banyak benda yang dapat kamu lihat dan experience….walaupu duk berjam seat keras..hehe..

SONY DSC

~train arrived at Wong Wian Yai station…

mari la berebut naik train bersama local..hehe..lambat nanti tak dapat tempat pulak…

SONY DSC

~train arrived at Wong Wian Yai station…

SONY DSC

~local train from Wong Wian Yai station..

amboiii meriah nye lampu biru..hehe…seat 3rd class biasa la bangku keras dan open air….

jangan tidur tau sepanjang jalan macam2 view boleh lihat…

SAMSUNG CSC

~view on d way from wong wian yai to Mahachai…

SONY DSC

~view on d way from wong wian yai to Mahachai…

SONY DSC

~view on d way from wong wian yai to Mahachai…

SONY DSC

~view on d way from wong wian yai to Mahachai…

SONY DSC

~signboard station Khan Ke Ha..

tepi-tepi longkang tepi-tepi railway pun dah banyak sunflower….tunggu nanti entry ke lop buri sunflower field ek..

SONY DSC

sunflower…

view kesibukan pagi kat market org ramai tengah sibuk borong sayur dan barang basah lainnya sepanjang area Mahachai train station…

SONY DSC

~view around Mahachai station area..

SONY DSC

~view around Mahachai station area..

SONY DSC

~view at Mahachai station..

SONY DSC

~arrived at Mahachai train station…

ok bila dah sampai kat Mahachai station ni nanti on d way nak ke exit tu ada board besar tunjuk guide macam mana untuk ke Ban Laem station dan seterusnya ke Maeklong…dalm map nampak macam dekat je kan..hehe…try menapak tengok camne…;P

SAMSUNG CSC

~guide to the Ban Laem station..

so ni la laluan yg dilalui…busy street market di pagi hari…dan busy dengan scooter yg banyaknye…

SONY DSC

~busy street market around the Mahachai train station area..

SAMSUNG CSC

~busy street market around the Mahachai train station area..

SAMSUNG CSC

~busy street market around the Mahachai train station area..

so kitorang menapak menuju ke terminal ferry untuk naik feri menyeberangi sungai yg luas itu..we just paid 3baht….sampai di seberang then menapak lagi untuk ke local & old train station..

SONY DSC

~ferry terminal from Mahachai to go to Ban Laem train station..

SONY DSC

~took ferry to Ban Laem station..

naik feri ni just few minutes….mostly muka local jer kat sini…masa time naik ferry ni ade la jumpa 2 orang tourist…

SONY DSC

~cross the river by ferry to Ban Laem..

SONY DSC

~view of the river,,

SONY DSC

~signage to BanLaem railway station…

ok rasanya dah panjang giler dan penuh dengan gambar…so hadam la dulu gambar2 ni nanti sambung next entry sambung naik train to maeklong from Banlaem station…;)

…………………….

 

 

 

Travel: Penang-Hua Hin-Cha Am-Bangkok(Hua Lamphong)-Maeklong-River Kwai bridge-Thamkrasae bridge-Lop Buri..Part 4

Tags

, , , , , , , ,

SAMSUNG CSC

~at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

Swiss sheep farm ni seberang jalan jer dengan santorini park tapi kalau nak melintas dan menapak tu agak menempah maut la juga…;p so we all took a taxi to swiss sheep farm cost us 100baht…and entrance fee for swiss sheep farm = 120baht/person....

SAMSUNG CSC

~at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

SONY DSC

~at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

SONY DSC

~at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

SONY DSC

~at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

SONY DSC

~at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

agak panas terik jugak la bila sampai sini…open space plak tu perghhh memang menahan panas jer la…layankan jer….

SONY DSC

~at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

SONY DSC

~at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

SONY DSC

~at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

SONY DSC

~posing time at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

SONY DSC

~posing time at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

SAMSUNG CSC

~posing time at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

SAMSUNG CSC

~at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

SAMSUNG CSC

~posing time at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

posing & posing lagi dan lagi….(“,)

SONY DSC

~symbolic love padlock..

SONY DSC

~at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

SONY DSC

~at Swiss sheep farm, Cha-Am (Hua Hin, Thailand)

dah habis round n bergambar….jom la berangkat pulang….keluar dari swiss sheep farm then kitorang just tunggu bus ape2 jer yg lalu utk naik pulang ke station cha-am semula… tak berapa lama dlm 15-20mins kot ada local bus lalu then kitorang tahan jer…tambang bus 20baht/person….

IMG_20150102_123933

 

DSC04105.JPG

ok dah habis cerita kat cha-am…kitorang balik semula ke train station cha-am utk naik train ke bangkok pula….so bila kaunter open jer terus beratur beli tiket train cha-am to bangkok cost 120baht/person…next kita akan sambung cite bangkok pula…pengalaman naik local train fuhhh bersesak dgn local memang memori la….ok bagi teaser photo sket…

SAMSUNG CSC

~view inside local train from cha-am to Bangkok…

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……………………….will continue later…

 

 

Travel: Penang-Hua Hin-Cha Am-Bangkok(Hua Lamphong)-Maeklong-River Kwai bridge-Thamkrasae bridge-Lop Buri..Part 3

Tags

, , , , , , , ,

SONY DSC

~at Santorini Park, Cha-Am (Bangkok, Thailand)..

ok sambung cerita..entrance fee for Santorini park 150baht/person….

SONY DSC

~ticket for Santorini park..

SONY DSC

~entrance-Santorini Park..

teruja sebab cantik dgn color turqoise putih building dia…jom round….

SONY DSC

~Santorini park, Cha-Am (Bangkok,Thailand)

SONY DSC

~posing time at Santorini park..

kami pusing-pusing sambil posing…cuci-cuci mata je….

kami bukan model n bukan juga photographer so terima je la photo2 picisan kami dengan seadanya…kami hanya bersuka-ria sambil mengabdikan memori berkelana ke tempat orang…(hehh ayat ala sastera plak..;P..)

SONY DSC

~posing time at santorini park..

SONY DSC

~view at Santorini park..

SONY DSC

~at Santorini park..

cantik kan susunan pasu-pasu comel camtu rasa macam nak buat kat rumah jer..huhu…angan-angan jer la…

SONY DSC

~at Santorini park..

SONY DSC

~at Santorini park..

sesuai sangat utk pre-wedding photo..comel-comel hiasan kat sini…tempat ni tak besar mane tak terasa berjalan kaki pusing2 dalam ni…

 

SONY DSC

~view at Santorini park..

SONY DSC

~umbrella at Santorini park..

SONY DSC

~posing time at Santorini park..

ok yang ni paling best kat sini…XD dark ride 7D motion game lawan ngan zombies…best giler kot..dengan kerusi bergegar goyang2 dengan view 3d zombies keluar screen bagai dengan senapang kat tangan duk menembak..haha..fun giler..jerit tak ingat melepas stress..[nasib tiket mahal kalau tak dah repeat lagi..huhu..]

SONY DSC

~fun😄 dark ride 7D motion games Zombies battle at santorini park…

SONY DSC

~result😄 dark ride 7D motion…

SONY DSC

~posing time at Santorini park..

SONY DSC

~posing time at Santorini park..

SONY DSC

~double storey carousel at Santorini park..

SONY DSC

~outdoor view at Santorini park..

SAMSUNG CSC

~ferris wheel at Santorini park..

CAMERA

~posing time at Santorini park..

pizap.com14206107188371

~posing time at Santorini park..

ok post kali ni penuh gambar jer…tak tau nak story apa sebab memang jalan sket posing jalan sket amik gambar…huhu..sambung next post utk swiss sheep farm pula..daaaaaa…

IMG_20150102_104700

~cute view at santorini park..

 

Travel: Penang-Hua Hin-Cha Am-Bangkok(Hua Lamphong)-Maeklong-River Kwai bridge-Thamkrasae bridge-Lop Buri..Part 2

Tags

, , , , , , ,

lets continue the story…. so 01.01.2015 2pm kitorang naik train Ekspres Antarabangsa  (Thai aircon 2nd class berth) dari penang..berlari-lari kat terminal keretapi sebab keretapi dah nak gerak..masuk dalam..seat lebar n berdepan…siang duduk n malam jd katil…

dah duduk dalam train ada yg bersembang, ada yg membuta, ada yg melayan perasaan…hehe….so next train stop kat Padang Besar (border Malaysia-Thailand) utk pemeriksaan imigresen..passport dicop…time ni relax la kat terminal ni makan2 ker gi toilet ker gi surau ker posing2 bergambar ker…next sambung naik train…

CAMERA

~view inside the sleeper coaches.. Penang to Bangkok..

CAMERA

~view inside the sleeper coaches.. Penang to Bangkok..

CAMERA

~view inside the sleeper coaches.. Penang to Bangkok..

bila dah malam so brother yg jaga koc tu akan change seat jadi bed…sungguh gagah perkasa dia menyiapkan satu koc…kagum betul…sarungkan tilam n bantal n langsir…hemm…bila dah tukar jadi katil apalgi masa untuk tido la…zzzzzzz…….i have so many videos to share but don have time to combine all..hemm..will try to upload it in youtube soon…

SONY DSC

~view on d way to Hua Hin…

awal pagi aku dah bangun gi toilet siap mandi shampoo rambut lagi dlm toilet train yg comel itu..haha..dah la tingkap dia terbuka nampak view luar gunung ganang yg cantik itu…then solat subuh atas katil…tak lame lepas tu kitorang pun sampai kat stesen Hua Hin….ape yg aku perasan org Thai ni creative tau semua benda mesti nak buat cantik2 signboard dia ker, tiang lampu ker, terminal ker pasu bunga ke eh macam2 la semua nak berseni..tak plain empat segi je kan…;) nampak tak ade 7E kat stesen ni so apelagi membeli mineral water la n anything utk alas perut…

SONY DSC

~we reached Hua Hin early in the morning…

SONY DSC

~we reached Hua Hin early in the morning…

SONY DSC

~stesen Huan Hin (Bangkok),Thailand..

SAMSUNG CSC

~dragon lamp at Hua Hin station…

ok sampai je Hua Hin terus gi kaunter beli tiket local train utk ke Cha-Am…luckily kitorang tak tunggu lama sangat utk train Hua Hin-Cha Am…(ni nasib2 la coz kalau train kt delay n lambat sampai Hua Hin alamat terlepas la train ke cha am..ikut nasib..)..tiket cuma 6 baht sahaja…sediakan duit kecil ya…

SAMSUNG CSC

~ticket local train from Hua Hin to Cha-Am…

SAMSUNG CSC

~local train from Hua Hin to Cha-Am…

SAMSUNG CSC

~local train from Hua Hin to Cha-Am…

pengalaman menaiki local train yg open air memang menarik…takde tourist pun dalam train ni semua local org thai je…so bila kitorang naik tu nampak mcm alien jgk la dlm tu…hehe….

menjeling-menjeling ku bertentang…ecehhh..nampak tak dia menjeling kearah sini tu…haha…mcm izzue islam plak…hehe…ok ni train berhenti kejap je turunkan orang then continue lagi…

SONY DSC

~we reached Cha-Am (bangkok,Thailand) station…

alrite dah sampai Cha-Am station…then kitorang try check tiket utk ke Bangkok jam berapa so boleh bajet masa nak bersuka ria brape lama kan…so tiket dari Cha-Am ke Bangkok ada jam 2.30pm tapi kita tak boleh beli tiket awal so kita hanya dibernarkan beli tiket kalau tak silap dia beritahu half an hour before departure aku ingat2 lupa dah..hehe…so just standby balik ke stesen sejam sebelum berlepas la coz once dia buka je kaunter berdesup org beratur nak beli tiket ke Bangkok tu…[tiket train Cha-Am to Bangkok = 40baht dep:14:33 arr:19:00….make sure sediakan duit kecil…biasa stesen2 kecil takde duit tukar…]

SAMSUNG CSC

~posing at Cha-Am train station…

ok kitorang dah berlenggang tanpa backpack sebab backpack dah ditinggalkan kat dalam tempat kaunter tu…hehe kitorang berdiskusi dgn brother kat station tu nak tumpang tinggalkan backpack sbb kat area tu takde tempat nak tinggalkan beg so dia kata ok then letak je la kat dlm kaunter tu (foc)…..so masa utk meneroka Cha-Am….

by the time we reached Cha-Am, we’re so hungry…so we just keep walking without knowing which direction we should go..hehe…ok our plan for today, to visit Santorini park & Swiss sheep farm…ada je tuktuk offer naik tapi kitorang lebih selesa berjalan kaki ambil angin pagi walaupun terasa bahang jugak la berjalan tu…ok dari keluar je stesen Cha-Am tu just straight jer sampai jumpa traffic light simpang empat still straight lagi nanti akan perasan ada muslim restaurant on ur left…sebelum tu akan jumpa mini market n kedai jual babi panggang..huhu….cari restoran Mariam…signboard mungkin tak perasan sgt kot….

SAMSUNG CSC

~Tomyam putih & Daging cincang goreng ala spicy…

ok kitorang makan tomyam putih n daging cincang goreng seriously nama thai dia aku lupa la plak…ada nama specific tapi takleh nak recall lak…ala kalau susah tunjuk jer gambar ni…haha…air semestinya cha yen..total utk 3 org makan kat sini 250baht..sepanjang berada di Thailand ni memang air favourite aku la cha yen ni…

ok dah kenyang masa untuk bergerak ke Santorini park….hemm mane plak tempat nak ambil bas ke santorini ni..hehe…so redah jer…pergi semula ke area traffic light simpang empat tadi n lintas semula untuk tunggu bas kat betul2 depan traffic light tu…hati-hati melintas yer…mula2 diorang offer naik private transport tapi ntah camne ntah biase la cakap dah macam ayam ngan itik kan…haha…pastu ade bas sampai tu dia tunjuk boleh gi Santorini naik bas tu…tak ingat bus no.brape…tapi memang kena standby wang kecil kalau tak ape ntah yg driver tu cakap kat aku memang tak faham nasib ade sis dalam bas tu yg bagitau brape baht tambang bas tu…mmg murah sesangat la….(nanti aku update harga tambang)

CAMERA

~we took bus from Cha-Am town to Santorini Park..

bila naik bas ni mengimbau kenangan zaman sekolah naik bas camni open air tingkap tolak atas bawah…huhu…aku duduk depan sekali sebelah driver sebab senang nak nampak bila dah sampai nanti…huhu…ok tips utk korang senang nak communicate kan better print siap2 or letak kat phone gambar2 tempat nak dituju so senang tunjuk jer kat driver tu nanti dia tau la nak berhenti bas kat mane….so bas akan stop just in front the Santorini park…senang kan….sebelum tu aku memang dah standby map area santorini ni maknanya sebelum sampai tu tau la landmark2 apa yg kita akan jumpa sebelum tu…

SAMSUNG CSC

~Santorini park, Cha-Am (Bangkok,Thailand)

rasa macam dah panjang n banyak gambar lak so continue next part 3 nanti…

 

Travel: Penang-Hua Hin-Cha Am-Bangkok(Hua Lamphong)-Maeklong-River Kwai bridge-Thamkrasae bridge-Lop Buri..Part 1

Tags

, , , ,

ok part 1, kitorang mulakan journey from KLIA sentral to Penang by train Senandung Langkawi (10pm,31/12/2014)…ber’new year’ dalam train…haha…tidooo…pastu terase lapar gi kantin makan…sampai Penang dah nak subuh..turun dari train..gi surau terus tunggu sampai solat subuh…(ingat2 lupa dah trip ni tapi nanti letak gambar banyak2 biar gambar berbicara..chewahh…;p..)..next menapak ke ferry terminal…kena panjat tangga jejantas pagi2 dengan backpack plak tu..adehhh terseksa kaki rasa…huhu….

if possible sediakan coins untuk bayar tambang ferry tu coz u need to put the coins into the box at the entrance then only the gate will release u entering the ferry…kalau takde duit syiling still boleh tukar dekat kaunter yg ade kat tepi tu….berduyun org nak naik ferry especially yg pakai baju putih wt sport shoes beramai-ramai sebab kan new year so ade larian/marathon n some events la kat town kan…

IMG_20150101_064151

penang free terminal

turun je dari ferry then boleh pergi ke bustop tepi jalan tu for free shuttle bus..free shuttle bus will go around the central town (termasuk lalu depan chowrasta) and final stop at the terminal bus Komtar..kitorang berhenti sampai terminal bus tu and round foodcourt kat situ untuk breakfast..

IMG_20150101_072113

waiting for the free shuttle bus

.cari tempat nak tinggalkan backpack tapi takde or tak jumpa so menapak lalu celah2 street untuk cari kedai sewa basikal nak pusing2 town…seriously aku dah lupa kitorang sewa kat kedai ape n jalan ape tapi banyak jer kedai2 yg sediakan sewa basikal ni…then kitorang tinggalkan backpack kat kedai tu dan jangan lupa mintak map kat kedai tu tau biasa diorang mesti ada map coz with the map u can find all the street arts….so kayuhan pun bermula….

layan gambar street art yer….nak cerita detail dh banyak lupa..huhu….by d way, as a reminder please take care of ur belongings..jangan tinggalkan kat bakul basikal tu kalau turun nak bergambar ker…bila sewa basikal akan dapat sekali dengan bicycle lock tu so make sure mata sentiasa awasi benda tu kat dalam bakul basikal tu coz once u tinggalkan jer boleh sekejapan jer hilang dicuri n bile u return basikal kena denda hokeyy bayar hilangkan lock tu…cam aku la terkena syok sgt bergambar kat street art bile balik kat basikal tgk dah takde…hemmm….

SONY DSC

at Lebuh Chulia, Penang..

SONY DSC

Street art, Penang.. Trishaw Man..

SONY DSC

Street art, Penang.. Kungfu Girl..

SAMSUNG CSC

Street art, Penang.. Cheating Husband..

SAMSUNG CSC

Street art, Penang.. Jimmy Choo..

SAMSUNG CSC

Street art, Penang.. Win Win SItuation..

SONY DSC

~Street art, Penang…The boat man…

SAMSUNG CSC

~Street art, Penang…kids on bicycle..

ok yg basikal ni the famous one la yg memang ramai beratur nak posing kat sini…kat depan ni ade jual2 souvenir fridge magnet photo semua street art yg ade kat penang….

SONY DSC

~Street art, Penang..giant cat (there’s a rat at the corner)

actually yg ni salah position amik gambar sepatutnya dari depan so boleh nampak tikus kat corner tepi wall tu…huhu…

SAMSUNG CSC

~trick art museum, penang..

ok last but not least…last photo time jalan-jalan kat Penang kayuh basikal dari pagi sampai tengahari berpeluh-peluh..huhu…fun posing sane sini..tu pun tak abis cover semua street art…banyak sangat… suka gambar dgn colorful umbrella ni..org cafe tolong ambilkan gambar…ni kat area street art yg boy stand on chair tu…

so next entry will continue trip to hua hin then bangkok by train…..😉

Travel: Penang-Hua Hin-Cha Am-Bangkok(Hua Lamphong)-Maeklong-River Kwai bridge-Thamkrasae bridge-Lop Buri..intro

Tags

, , , ,

31/12/2014- we all bertiga naik train from KL Sentral to Penang (round Penang) & then from Penang to Hua Hin [stopped at Padang Besar for a while]..Huan Hin to Cha-Am by local thai train (round Cha-Am)..then Cha-Am to Hua Lamphong(Bangkok)…

had fun at Santorini Park & Swiss Sheep Farm…

trip to Maeklong (dangerous market)…Chatuchak market…River Kwai bridge(death railway)…Thamkrasae bridge(wooden railway bridge)…Lop Buri Sunflower field…

6/1/2015-flight back to KL…

……….

SONY DSC

~train ticket KTM

ok story pasal trip ni adalah sangat panjanggg…so will continue later…ni just intro…;-)

……………

SONY DSC

view sunrise on d way to Hua Hin..

 

Holiday: Krabi town-Koh Lanta-Aonang….. Part 6

Tags

, , , , , , , , , ,

sampai2 semalam we all dah terus survey pakej island hopping yg byk dijual sepanjang jalan..most of the price are just the same so just choose n follow your heart…;-)

……..

early in the morning, the van picked up us at the hotel..they gave some briefing at the aonang beach…melepak la pagi2 tepi pantai tu sebelum naik boat masing2…

CAMERA

waiting at Aonang beach..

we took the phi phi island tour package (include lunch)..just around 1100-1200bath..

CAMERA

first point- national park..

SAMSUNG CSC

posing time at the national park…

SAMSUNG CSC

this kind of boat is much cheaper..

next destination for snorkeling…but just frustrated takde ape sangat..weather pun tak ok so view dasar laut sangta la kabur dan tak banyak ikan n coral pun macam mati jer..hemmm….

next-viking cave…

SAMSUNG CSC

viking cave..crystal clear water..

SAMSUNG CSC

crystal clear water at viking cave area

2014-11-10 12.22.57

crystal clear water at viking cave area

the water is so so blue turqoise emerald color how should i say..haha..just beautiful…but the place already been private properties so we just can pass by only & took some pictures..

then, relaxed at Maya Bay…(got public toilet here..)..

SAMSUNG CSC

Maya Bay..

SAMSUNG CSC

Maya Bay..

last, we had lunch (buffet type) at Phi Phi island and just wander around the island..(besar jugak la phi phi ni sampai kitorang ter’confuse’ jugak nasib sempat berlari macam orang giler to the other side of the island berkejar ke boat yg dah nak berlepas..huhu…)

SAMSUNG CSC

at Phi Phi island..(the other side of the island)

CAMERA

at Phi Phi island..(the other side of the island)

the island have 2 side of the long beach…haha tu yg buat kitorang confuse tu boleh tak perasan dah berjalan to the other side of the island…hehe…

ok balik boat berhenti kat tempat lain bukan tempat naik tu…so time kat sini yg boring gilerrrrr tunggu pengangkutan utk hantar kami balik ke hotel….lama gilerrr kot kitorang kena tunggu…tak sistematik betul..hemm…

SAMSUNG CSC

time to go back to the hotel..

here the view of Aonang area…so dah balik hotel siap2 boleh round the Aonang area jalan kaki jer…banyak kedai makan n kedai shopping sepanjang2 jalan…larat tak larat jer nak berjalan…kalau malas jalan boleh naik macam2 pengangkutan ada…ade bus (songthaw yg truck tempat duduk kat belakang tu) or naik tuktuk or boleh sewa motorsikal…

SAMSUNG CSC

the busy Aonang area..

SAMSUNG CSC

sunset at Aonang..

……

jom dinner time…kitorang dinner kat restoran atas sket dari masjid tu still kedai pakcik tu (pagi dia sedia breakfast kat depan masjid n bila malam pulak kat kedai depan sikit tu lupa nama plak..huhu)…photo banyak ambil dari camera ET…credit to ET..;-)

ok done….next morning kitorang check out seawal subuh sebab flight awal pagi….trip to krabi in memory….